hu

Sikertörténetek - pácienseink visszajelzései

 

Végzős gimisként több, mint egy éve ülök az íróasztalom felett, napi szinten órákat töltök a képernyő nézésével, ezért nem csoda, hogy néhány ilyen otthontanulós hónap után elkezdett fájni a hátam.

Évek óta visszatérő és most elviselhetetlen derékfájással mentem gerincsebészhez, ami általában terhelés után jelent meg (költözés, utazás, nagyobb súlyok emelése). Egy MRI alapján lumbális porckorong problémákat állapítottak meg, de egyelőre különböző manuális terápiákat javasoltak, az operáció elkerülhető volt.

A panaszaim 17 évvel ezelőtt kezdődtek, akkor egy pontban éreztem fájdalmat a derekamban. A röntgenfelvétel alapján a doktornő megállapította, hogy ezeket a fájdalmakat a korral járó gerincelváltozások okozzák. Sajnos még túl fiatal voltam ezekhez a derékfájdalmakhoz, a doktornő szerint 10-15 évvel "idősebb" volt akkor a gerincem, mint én magam....

Hátfájás

2021.03.02

Nemzetközi koordinátorként dolgozom, másodállásban jógaoktatóként. A karantén időszakban más típusú mozgásformát is kipróbáltam, melyet bevallom, óvatosabban, kisebb vehemenciával és intenzitással kellett volna végeznem. Ennek következtében a korábban ritkábban használt izomcsoportok nagy mértékű terhelést kaptak.

Még 2012-ben kezdődtek a problémáim: derékfájás, bal lábba lesugárzó éles fájdalom, zsibbadás. Akkor komplex kezelést kaptam Debrecenben: lokális injekció, izomstimuláció, akupunktúra, gyógyszeres tapasz. Kezelések után mindig enyhült a fájdalom, de épp a következő kezelésre újra visszatért. 6 kezelés után abbahagytam az elkezdett terápiát. Bő két...

Deréktájon, jobb oldalon azonban állandósult egy tompa fájdalom. Először veseproblémára, felfázásra gyanakodtam, arra, hogy a testmozgásként beiktatott téli futások okozhatják. A fájdalom egyre erősödött, élesebb lett, és egy idő után jól körülhatárolható középpontja lett. Mivel a megfázásra utaló semmilyen más tünet nem társult a vesetáji...

Azoknak, akiknek kevesebb szöveg is elegendő és nem szeretnének analitikus részletekbe bonyolódni, örömmel jelentem, hogy MEGGYÓGYULT A VÁLLAM!!!

Korábban már jártam Évánál krónikus gerinc- és nyaki fájdalmak miatt, egy-egy kezelés egy időre mindig helyrerakott. Így nyáron, amikor motorbalesetben eltörtem a lapockámat, és a rehabilitáció elkezdődött, egyértelmű volt, hogy ismét felkeresem.

Vállfájdalom

2020.08.03

Még 11 hónapja történt, hogy az edzőteremben egy rossz mozdulatból adódóan a jobb vállamban valami történhetett, mert azóta bizonyos mozdulatoknál nagy fájdalmat éreztem, például az autóban nem tudtam a hátsó ülésre hátranyúlni.

2018. év december 12-én szenvedtem autóbalesetet. Lábközépcsont törésem volt, aminek a gyógyulásra rendkívül lassan történt: 6 hetes gipszrögzítés és mobil gipsz alkalmazásával.

Mindig is gyenge volt a csuklóm. Soha nem szerettem fekvőtámaszt csinálni, mert egy bizonyos ponton mindig belenyilallt a fájdalom. Ezermester típus vagyok, minden ház körüli munkát szívesen megcsinálok, nem szeretek mestert hívni, de a vakolat javítását már nem bírtam csinálni, mert a malter feldobása a falra ugyancsak előhozta a csuklófájdalmat.

Szeretném megosztani veled pozitív tapasztalataimat, melyeket a manuálterápia kezelésed után éltem meg. Pünkösd hétfőn, egy rossz mozdulat miatt hirtelen kínzó derékfájásom alakult ki, nem tudtam sem ülni, sem állni, így emelni sem. Emiatt nem tudtam ellátni a munkámat, szóval elég rossz állapotban voltam, a járásomon is látszott, hogy milyen...

Lábfájás

2019.12.18

Arra gyanakszom, hogy amikor november első hetében - még a száraz időben - kertásásba kezdtem, akkor valamit rosszul végeztem. 70 évesen jobban be kellett volna melegíteni, vagy lassabban dolgozni. Ennek következménye lett egy nagyon komoly jobb láb fájás.