hu

Vállfájdalom kezelése

2022.10.13

Kertészetben dolgozom. Hétvégén megérkeztek az örökzöldek. Egy kamionnyi földlabdás növényt pakoltunk ki és vermeltünk el. A jutazsákok a sok esőtől jól megszívták magunkat, óriási súlyt mozgattunk meg. Vasárnap délután még néhány hazavitt növényt is elültettem a kertemben, minden probléma nélkül. Este vasalni akartam, de akkor már óriási fájdalmat éreztem a vállamban, nem tudtam felemelni a karomat, éjszaka nem sokat aludtam.

Alig vártam, hogy hétfő legyen. Reggel felhívtam Évát, mert nemrég a sok éve fájó, problémás térdemet kezelte, ami azóta egyáltalán nem fáj, ezért bíztam benne, hogy ismét tud rajtam segíteni.

Szerencsére még aznap fogadott. A férjem vitt el kocsival, mert vezetni sem bírtam. A melltartómat nem tudtam bekapcsolni, annyira fájt az egész karom, vállam, így csak egy pólót vettem fel nagy nehezen.

A rendelőben a vizsgálatkor alig tudtam megemelni a karomat a fájdalomtól!

Éva elkezdte a terápiát, ami fájdalmas volt ugyan, de a kezelés végén már sikerült teljesen felemelni a karjaimat. Alig hittem a szememnek! Kicsit fájt még, óvatosan emeltem, de sikerült! Ez a fájdalom már alig volt érezhető.

3 nap múlva mentem újra terápiára. A második kezelés végére a maradék fájdalmam is megszűnt. Úgy emelgettem a karomat, mint a hóban fekvő angyalka!

Éva megígértette velem, hogy pár napig kímélni fogom magam. A kollégáim segítettek, hogy ne kelljen cipekednem. De mozgatnom kellett a karomat napközben, ezt Éva a lelkemre kötötte, és én csináltam is nagy örömmel, fájdalom nélkül. Mutattam a kollégáknak, hogy nézzétek, nem fáj! A férjem meg is jegyezte, hogy van-e rajtam kikapcsoló gomb...

Még egyszer elmentem egy kezelésre, hogy tartós legyen az eredmény.

Nagyon örülök, hogy pár nap alatt, ilyen gyorsan rendbe jöttem, egyáltalán nincsenek fájdalmaim, tudok dolgozni, mert most ősszel sok feladatunk van.

Egy hálás kertészmérnök

További sikertörténetek

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik....

Kamaszkorom óta gerincferdülésem van, az évek alatt a gerincemet ért terhelések miatt ágyéki gerincsérv és a csigolyák kopása jött lére, melynek következtében több mint 10 éve rendszeresen visszatérő lumbágóval küzdöttem, 2 éve pedig már szinte állandó fájdalommal éltem együtt.

40 éves jogász vagyok, életkoromnak megfelelő egészségi állapotban, némi súlyfelesleggel. A munkaidőm 95 %-ban irodai ülőmunkát végzek. 2 hónapja elkezdett fájni a hátam, a bal lapockám egy pontosan körülhatárolható részén. A fájdalom napról napra fokozódott, végül már permanensnek lehetett mondani, a nap folyamán egy 10-es skálán 5 és 9 között...