hu

Vállfájdalom kezelése

2022.10.13

Kertészetben dolgozom. Hétvégén megérkeztek az örökzöldek. Egy kamionnyi földlabdás növényt pakoltunk ki és vermeltünk el. A jutazsákok a sok esőtől jól megszívták magunkat, óriási súlyt mozgattunk meg. Vasárnap délután még néhány hazavitt növényt is elültettem a kertemben, minden probléma nélkül. Este vasalni akartam, de akkor már óriási fájdalmat éreztem a vállamban, nem tudtam felemelni a karomat, éjszaka nem sokat aludtam.

Alig vártam, hogy hétfő legyen. Reggel felhívtam Évát, mert nemrég a sok éve fájó, problémás térdemet kezelte, ami azóta egyáltalán nem fáj, ezért bíztam benne, hogy ismét tud rajtam segíteni.

Szerencsére még aznap fogadott. A férjem vitt el kocsival, mert vezetni sem bírtam. A melltartómat nem tudtam bekapcsolni, annyira fájt az egész karom, vállam, így csak egy pólót vettem fel nagy nehezen.

A rendelőben a vizsgálatkor alig tudtam megemelni a karomat a fájdalomtól!

Éva elkezdte a terápiát, ami fájdalmas volt ugyan, de a kezelés végén már sikerült teljesen felemelni a karjaimat. Alig hittem a szememnek! Kicsit fájt még, óvatosan emeltem, de sikerült! Ez a fájdalom már alig volt érezhető.

3 nap múlva mentem újra terápiára. A második kezelés végére a maradék fájdalmam is megszűnt. Úgy emelgettem a karomat, mint a hóban fekvő angyalka!

Éva megígértette velem, hogy pár napig kímélni fogom magam. A kollégáim segítettek, hogy ne kelljen cipekednem. De mozgatnom kellett a karomat napközben, ezt Éva a lelkemre kötötte, és én csináltam is nagy örömmel, fájdalom nélkül. Mutattam a kollégáknak, hogy nézzétek, nem fáj! A férjem meg is jegyezte, hogy van-e rajtam kikapcsoló gomb...

Még egyszer elmentem egy kezelésre, hogy tartós legyen az eredmény.

Nagyon örülök, hogy pár nap alatt, ilyen gyorsan rendbe jöttem, egyáltalán nincsenek fájdalmaim, tudok dolgozni, mert most ősszel sok feladatunk van.

Egy hálás kertészmérnök