hu

Sikertörténetek - pácienseink visszajelzései

 

Kertészetben dolgozom. Hétvégén megérkeztek az örökzöldek. Egy kamionnyi földlabdás növényt pakoltunk ki és vermeltünk el. A jutazsákok a sok esőtől jól megszívták magunkat, óriási súlyt mozgattunk meg. Vasárnap délután még néhány hazavitt növényt is elültettem a kertemben, minden probléma nélkül. Este vasalni akartam, de akkor már óriási fájdalmat...

Néhány éve, a harmincas éveim elején OCD-vel diagnosztizáltak, azon belül is a fertőzéstől való kóros félelemmel, mely nem csak mentálisan, de fizikailag is borzalmas hatással volt rám. Éva viszont már többszöri alkalommal is segített rajtam - nem csak fizikailag, hanem lelkileg is hatalmas fejlődést köszönhetek neki.

64 éves nő létemre, amatőr sárkányhajó versenyzőként éltem boldog napjaimat. Amikor elmentem nyugdíjba, tettem magamnak egy fogadalmat, hogy a bal lábamon lévő bütyök és kalapácsujj deformitásomat megműttetem. 2021. november 15-én a beavatkozás meg is történt. Az ortopéd orvos tájékoztatott, hogy nagy műtét volt, hosszabb lesz a gyógyulás. A sok...

72 éves nyugdíjas orvosnő vagyok, súlyos degeneratív, vázrendszeri elváltozásokkal: csigolya elcsúszások, csőrképződések, scoliosis, valamint a láb csontjainak deformitásaival.

Magdolna vagyok, 93 éves. Sokat szenvedtem az állandó derékfájás és az ebből adódó bizonytalan járás miatt. Beletörődtem, hogy így élem le a további életemet.

Egy fürdőben estem rá a karomra, mert megcsúsztam a vizes padlón, és bár nem tört el, de kisugárzóan fájt. Zúzódás, csonthártya sérülés. Az orvosi segítség krém formájában érkezett. Éjszaka azonban nem tudtam csak az egyik oldalamon aludni. Nappal már annyira féltem, hogy ne mozogjon a karom, mert akkor nyilalló fájdalom jön, hogy tényleg alig...

Kocafutóként korábban semmilyen ízületi fájdalommal nem szembesültem. Januárban a heti 1 helyett 4x kezdtem el futni, 2-3 km-t. Egy hete szúró fájdalmat kezdtem érezni a térdemben futás közben. Már a sima gyalogláskor is fájt a térdem.

Közlekedési baleset következtében megsérült a bal térdem és csípőm. Az orvosi diagnózis alapján térd és medence zúzódást, valamint részleges oldalszalag szakadást szenvedtem. Az orvos 6 hétig térdrögzítő viselését és jegelést írt elő. A térd mozgástartománya minimális volt: kb 10 fokot tudtam csak behajlítani a lábam, nagy fájdalmak árán.

Expatriótaként élünk Budapesten, magyarul sajnos nem beszélünk. A feleségem ajánlotta Évát, aki már többször járt nála hátfájdalom miatt.

Lassan már több mint két éve annak, hogy az éveken át elhúzódó, végletesen előrehaladott állapotú és állandó, szinte elviselhetetlen fájdalmat okozó könyökproblémám Évinek hála, szó szerint "szublimált".

Vállkezelés

2021.11.14

A történetem szeptember közepén kezdődött. Látszólag! Valójában évekre (évtizedekre) kell visszamenni, pontosan nem tudom megmondani, mikor és mi okból kezdett el fájni a vállam. Van némi sportmúltam, fiatalkoromban versenyszerűen röplabdáztam, és ez a sport mai napig életem része, hobbi szinten. Heti egy- két alkalommal járok röpizni.

Vállfájdalom

2021.10.14

Több éve (!) fennálló vállfájdalommal teltek napjaim, ami fokozatosan romlott. Sem éjszaka rajta feküdni, sem a vízszintesig felemelni nem tudtam, azt is csak 7-es fájdalommal (10-es skálán).