hu

Sikertörténetek - pácienseink visszajelzései

 

Expatriótaként élünk Budapesten, magyarul sajnos nem beszélünk. A feleségem ajánlotta Évát, aki már többször járt nála hátfájdalom miatt.

Lassan már több mint két éve annak, hogy az éveken át elhúzódó, végletesen előrehaladott állapotú és állandó, szinte elviselhetetlen fájdalmat okozó könyökproblémám Évinek hála, szó szerint "szublimált".

Vállkezelés

2021.11.14

A történetem szeptember közepén kezdődött. Látszólag! Valójában évekre (évtizedekre) kell visszamenni, pontosan nem tudom megmondani, mikor és mi okból kezdett el fájni a vállam. Van némi sportmúltam, fiatalkoromban versenyszerűen röplabdáztam, és ez a sport mai napig életem része, hobbi szinten. Heti egy- két alkalommal járok röpizni.

Vállfájdalom

2021.10.14

Több éve (!) fennálló vállfájdalommal teltek napjaim, ami fokozatosan romlott. Sem éjszaka rajta feküdni, sem a vízszintesig felemelni nem tudtam, azt is csak 7-es fájdalommal (10-es skálán).

Két évvel ezelőtt eltörtem a bal bokámat, műtétre volt szükség, s tavaly nyáron kivették a lemezt és a csavarokat egy újabb műtét során. Ezek után kerültem Évi kezei közé. Három kezelés után sokkal jobban éreztem magam, s sikerült javítani az állapotomon.

Térdprobléma

2021.07.30

47 éves vagyok, de sajnos már 17 éves korom óta vannak térdproblémáim. Mindkét térdem beteg, de a bal egy 10 évvel ezelőtti sportbaleset miatt rosszabb állapotban van, így az ortopédorvos még a protézist is kilátásba helyezte.

Pontosan nem tudtam, hogy miből áll a kezelés, de reménykedtem a javulásban, és időpontot kértem. Mindezt nem hiába, mert bár a kezelés fájdalommal jár, viszont már néhány kezeléstől jelentős javulást tapasztaltam, és a terhelhetőségem is megváltozott! Ahogy kérte, az első alkalomra úgy érkeztem, hogy 24 órán belül nem vettem be...

Teniszkönyök

2021.05.10

Klasszikus teniszkönyök panaszommal fordultam Évához segítségért, több év kínlódás után. A körzeti reumatológián diagnosztizálták először. Közölték velem, hogy kapok egy-két szteroid injekciót, elmehetek TB-kereteken belül pár alkalom gyógymasszázsra, ha pedig rosszabbodik, akkor megyek "kés alá", és nehogy terheljem, mert csak rosszabb lesz.

Már több, mint egy éve, kisebb megszakításokkal, de a digitális térben tanítom a diákjaimat. Előtte mindig állva, sétálgatva tartottam az óráimat.

Két kezelés után teljesen panaszmentes lett az ínhüvelygyulladásom. Naphosszat a számítógép előtt ülve dolgozom, az utóbbi időben keveset mozogtam, kivéve az alkalmankénti erős terhelést, amit közelmúltbeli költözködésem jelentett. A gyulladás egy vasárnap reggel jelentkezett a bal alkaromban, nem tudtam kinyújtani és alvás közben is fájdalmas,...

Ujjzsibbadás

2021.04.22
Már az első kezeléskor éreztem a változást, szinte teljesen megszűnt a zsibbadás, és aznap éjszaka átaludtam az éjszakát! Két kezelés után teljesen elmúltak a zsibbadás tünetei. Azóta is hálával gondolok Évára!

Irodai munkát végzek, egész nap számítógép előtt ülök. Már évek óta folyamatos, kb néhány havi periódusonként változó intenzitású derék-, nyak- és hátfájás tette nehézzé a hétköznapjaimat. Volt, hogy reggel volt nehéz a felkelés és "bemelegedés", de olyan napok is előfordultak, hogy szúró jellegű hátfájás miatt "nem találtam a helyem" az amúgy...

Vállfájdalom

2021.04.13
Ajánlom mindenkinek, akiknek különböző izom és ízületi problémái vannak és gyógyulásra vágynak, de nem szeretnének injekciót a fájdalmas területre.