hu

Derékfájás kezelése

2023.02.01

Kamaszkorom óta gerincferdülésem van, az évek alatt a gerincemet ért terhelések miatt ágyéki gerincsérv és a csigolyák kopása jött lére, melynek következtében több mint 10 éve rendszeresen visszatérő lumbágóval küzdöttem, 2 éve pedig már szinte állandó fájdalommal éltem együtt.

Kifejezetten kellemetlen volt a reggeli felkelés után, vagy a tartós ülés, például egy hosszú autóúton: kiszálláskor néha kiegyenesedni sem tudtam, esténként pedig éreztem, hogy a testem teljesen kifáradt.

7 hónappal ezelőtt bekövetkező isiászra a kínzó fájdalom miatt szteroid injekciókat, gyulladáscsökkentő gyógyszereket kaptam, de csak mérsékelten csökkentek a tüneteim. Az idegsebész a gerinc fúziós műtétjét helyezte kilátásba, ha a konzervatív kezelések nem eredményesek.

Örökmozgó vagyok a munkában, szeretem a mozgás okozta felszabadító örömöt. Szabadidőmben szeretek Pilates órára járni, túrázni, tempósan gyalogolni, így nem volt kérdés számomra, hogy minél előbb egy jó gyógytornászra, manuálterapeutára van szükségem, hogy visszakaphassam a régi életem.

Évi magas szakmai felkészültsége, hihetetlen profizmusa, és nem utolsó sorban pozitív - támogató személyisége miatt már rögtön az elejétől tudtam, hogy jó kezekben vagyok! Az első 4 alkalommal manuálterápiás kezelésen vettem részt, hogy a krónikus fájdalmak megszűnjenek, majd az ezt követő alkalmakon a funkcionális tréning volt a hangsúlyos.

Az első kezelés után erős izomlázszerű érzésem volt egy-két napig, de hétről-hétre éreztem a pozitív változást, amit lemérhettem a kocsiból való kiszálláskor, este egyre kevésbé voltam kifáradva, és éjszaka, ágyban forduláskor sem fájt már a derekam. Határozottan erősödtem is.

Jelenleg nincs panaszom, a bizsergő érzés is megszűnt, egyáltalán nem fáj a derekam, rég éreztem ilyen jól magam! A munkahelyemre gyalog járok, és az Évi által összeállított tréninget végzem otthon, rendszeresen úszom, és legalább heti két - három alkalommal 7-8 km-t megyek terepre tempósan gyalogolni.

Évi "mesterfogásai" valóban működnek, ezért sok - sok szeretettel ajánlom mindenkinek, aki hasonló panaszokkal küzd!

Nóra

További sikertörténetek


95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik....

Kamaszkorom óta gerincferdülésem van, az évek alatt a gerincemet ért terhelések miatt ágyéki gerincsérv és a csigolyák kopása jött lére, melynek következtében több mint 10 éve rendszeresen visszatérő lumbágóval küzdöttem, 2 éve pedig már szinte állandó fájdalommal éltem együtt.

40 éves jogász vagyok, életkoromnak megfelelő egészségi állapotban, némi súlyfelesleggel. A munkaidőm 95 %-ban irodai ülőmunkát végzek. 2 hónapja elkezdett fájni a hátam, a bal lapockám egy pontosan körülhatárolható részén. A fájdalom napról napra fokozódott, végül már permanensnek lehetett mondani, a nap folyamán egy 10-es skálán 5 és 9 között...