Derékfájás kezelése

2023.02.01

Kamaszkorom óta gerincferdülésem van, az évek alatt a gerincemet ért terhelések miatt ágyéki gerincsérv és a csigolyák kopása jött lére, melynek következtében több mint 10 éve rendszeresen visszatérő lumbágóval küzdöttem, 2 éve pedig már szinte állandó fájdalommal éltem együtt.

Kifejezetten kellemetlen volt a reggeli felkelés után, vagy a tartós ülés, például egy hosszú autóúton: kiszálláskor néha kiegyenesedni sem tudtam, esténként pedig éreztem, hogy a testem teljesen kifáradt.

7 hónappal ezelőtt bekövetkező isiászra a kínzó fájdalom miatt szteroid injekciókat, gyulladáscsökkentő gyógyszereket kaptam, de csak mérsékelten csökkentek a tüneteim. Az idegsebész a gerinc fúziós műtétjét helyezte kilátásba, ha a konzervatív kezelések nem eredményesek.

Örökmozgó vagyok a munkában, szeretem a mozgás okozta felszabadító örömöt. Szabadidőmben szeretek Pilates órára járni, túrázni, tempósan gyalogolni, így nem volt kérdés számomra, hogy minél előbb egy jó gyógytornászra, manuálterapeutára van szükségem, hogy visszakaphassam a régi életem.

Évi magas szakmai felkészültsége, hihetetlen profizmusa, és nem utolsó sorban pozitív - támogató személyisége miatt már rögtön az elejétől tudtam, hogy jó kezekben vagyok! Az első 4 alkalommal manuálterápiás kezelésen vettem részt, hogy a krónikus fájdalmak megszűnjenek, majd az ezt követő alkalmakon a funkcionális tréning volt a hangsúlyos.

Az első kezelés után erős izomlázszerű érzésem volt egy-két napig, de hétről-hétre éreztem a pozitív változást, amit lemérhettem a kocsiból való kiszálláskor, este egyre kevésbé voltam kifáradva, és éjszaka, ágyban forduláskor sem fájt már a derekam. Határozottan erősödtem is.

Jelenleg nincs panaszom, a bizsergő érzés is megszűnt, egyáltalán nem fáj a derekam, rég éreztem ilyen jól magam! A munkahelyemre gyalog járok, és az Évi által összeállított tréninget végzem otthon, rendszeresen úszom, és legalább heti két - három alkalommal 7-8 km-t megyek terepre tempósan gyalogolni.

Évi "mesterfogásai" valóban működnek, ezért sok - sok szeretettel ajánlom mindenkinek, aki hasonló panaszokkal küzd!

Nóra

További sikertörténetek


Térdkezelés

2024.04.08

2,5 hónapja teljes protézist kaptam a bal térdembe. A műtét utáni felépülés lassú, sok türelmet és tornát igényel(t). A rehabilitáció a kórházban folyt.

Több hónapja tartó derékfájdalom után kerestem fel Évát, örökletes csigolyaelcsúszások miatt.
Már az első kezelés is rengeteget javított azon, hogyan is érzem magam a bőrömben. Három héttel később elmondhatom, hogy megszűnt a szinte már állandóvá váló kisebb-nagyobb fájdalom, ami a nap folyamán bármikor jelentkezhetett. Már probléma nélkül kelek fel...

Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...