Derékfájás kezelése

2023.02.01

Kamaszkorom óta gerincferdülésem van, az évek alatt a gerincemet ért terhelések miatt ágyéki gerincsérv és a csigolyák kopása jött lére, melynek következtében több mint 10 éve rendszeresen visszatérő lumbágóval küzdöttem, 2 éve pedig már szinte állandó fájdalommal éltem együtt.

Kifejezetten kellemetlen volt a reggeli felkelés után, vagy a tartós ülés, például egy hosszú autóúton: kiszálláskor néha kiegyenesedni sem tudtam, esténként pedig éreztem, hogy a testem teljesen kifáradt.

7 hónappal ezelőtt bekövetkező isiászra a kínzó fájdalom miatt szteroid injekciókat, gyulladáscsökkentő gyógyszereket kaptam, de csak mérsékelten csökkentek a tüneteim. Az idegsebész a gerinc fúziós műtétjét helyezte kilátásba, ha a konzervatív kezelések nem eredményesek.

Örökmozgó vagyok a munkában, szeretem a mozgás okozta felszabadító örömöt. Szabadidőmben szeretek Pilates órára járni, túrázni, tempósan gyalogolni, így nem volt kérdés számomra, hogy minél előbb egy jó gyógytornászra, manuálterapeutára van szükségem, hogy visszakaphassam a régi életem.

Évi magas szakmai felkészültsége, hihetetlen profizmusa, és nem utolsó sorban pozitív - támogató személyisége miatt már rögtön az elejétől tudtam, hogy jó kezekben vagyok! Az első 4 alkalommal manuálterápiás kezelésen vettem részt, hogy a krónikus fájdalmak megszűnjenek, majd az ezt követő alkalmakon a funkcionális tréning volt a hangsúlyos.

Az első kezelés után erős izomlázszerű érzésem volt egy-két napig, de hétről-hétre éreztem a pozitív változást, amit lemérhettem a kocsiból való kiszálláskor, este egyre kevésbé voltam kifáradva, és éjszaka, ágyban forduláskor sem fájt már a derekam. Határozottan erősödtem is.

Jelenleg nincs panaszom, a bizsergő érzés is megszűnt, egyáltalán nem fáj a derekam, rég éreztem ilyen jól magam! A munkahelyemre gyalog járok, és az Évi által összeállított tréninget végzem otthon, rendszeresen úszom, és legalább heti két - három alkalommal 7-8 km-t megyek terepre tempósan gyalogolni.

Évi "mesterfogásai" valóban működnek, ezért sok - sok szeretettel ajánlom mindenkinek, aki hasonló panaszokkal küzd!

Nóra

További sikertörténetek


Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...

Évtizedeken át szörnyű fejfájásokkal küzdöttem. Gyilkos, bármikor és váratlanul jövő fájdalom uralta az életemet. Nem mertem sehova menni, hátha nem tudok hazajutni. Nemcsak a fájdalom viseli meg az embert, hanem az ALVÁS hiánya! Néha hetekig 2-3 órát tudtam aludni, reggel hulla fáradtan keltem fel. Majdnem elvesztettem az állásomat, mert milyen...

Nagyon szépen köszönöm a kezeléseket. Teljesen megváltoztattad az életem! :)
Elkezdhettem foci edzésekre járni, és nagyon élvezem! Mindennapjaimban már nincs helye a térdfájásnak, és úgy érzem, visszakaptam az életem. Azt csinálhatom, amit akarok. Csak ritkán, nagyobb megterhelésre jön elő a térd és boka fájdalom.
18 éves átlagos testalkatú, sportos...