Derékfájás kezelése

2023.02.01

Kamaszkorom óta gerincferdülésem van, az évek alatt a gerincemet ért terhelések miatt ágyéki gerincsérv és a csigolyák kopása jött lére, melynek következtében több mint 10 éve rendszeresen visszatérő lumbágóval küzdöttem, 2 éve pedig már szinte állandó fájdalommal éltem együtt.

Kifejezetten kellemetlen volt a reggeli felkelés után, vagy a tartós ülés, például egy hosszú autóúton: kiszálláskor néha kiegyenesedni sem tudtam, esténként pedig éreztem, hogy a testem teljesen kifáradt.

7 hónappal ezelőtt bekövetkező isiászra a kínzó fájdalom miatt szteroid injekciókat, gyulladáscsökkentő gyógyszereket kaptam, de csak mérsékelten csökkentek a tüneteim. Az idegsebész a gerinc fúziós műtétjét helyezte kilátásba, ha a konzervatív kezelések nem eredményesek.

Örökmozgó vagyok a munkában, szeretem a mozgás okozta felszabadító örömöt. Szabadidőmben szeretek Pilates órára járni, túrázni, tempósan gyalogolni, így nem volt kérdés számomra, hogy minél előbb egy jó gyógytornászra, manuálterapeutára van szükségem, hogy visszakaphassam a régi életem.

Évi magas szakmai felkészültsége, hihetetlen profizmusa, és nem utolsó sorban pozitív - támogató személyisége miatt már rögtön az elejétől tudtam, hogy jó kezekben vagyok! Az első 4 alkalommal manuálterápiás kezelésen vettem részt, hogy a krónikus fájdalmak megszűnjenek, majd az ezt követő alkalmakon a funkcionális tréning volt a hangsúlyos.

Az első kezelés után erős izomlázszerű érzésem volt egy-két napig, de hétről-hétre éreztem a pozitív változást, amit lemérhettem a kocsiból való kiszálláskor, este egyre kevésbé voltam kifáradva, és éjszaka, ágyban forduláskor sem fájt már a derekam. Határozottan erősödtem is.

Jelenleg nincs panaszom, a bizsergő érzés is megszűnt, egyáltalán nem fáj a derekam, rég éreztem ilyen jól magam! A munkahelyemre gyalog járok, és az Évi által összeállított tréninget végzem otthon, rendszeresen úszom, és legalább heti két - három alkalommal 7-8 km-t megyek terepre tempósan gyalogolni.

Évi "mesterfogásai" valóban működnek, ezért sok - sok szeretettel ajánlom mindenkinek, aki hasonló panaszokkal küzd!

Nóra

További sikertörténetek


Hálásan köszönöm a spontán- villám- éjszakai kezelésed a tűzijáték után! 😊 Nagy szükségem volt rá, mert a munkám miatt egy éve bekövetkezett ínhüvely gyulladásomból fennmaradt csuklófájdalmam nem akart szűnni. Ennek következtében meg kellett gondolnom, hogy például melyik kezemen támaszkodhatok, melyik kézzel nyomjam le az ajtókilincset, vagy a...

Hivatásos táncos vagyok, már 22 éve az életem része a tánc. Porckorong sérv miatt fordultam Évához, aki már az első két alkalommal rengeteget segített a fájdalmaimon, és azóta is számomra hihetetlen szakértelemmel és kutatómunkával vizsgálja a problémát minden oldalról. Ha egy olyan helyre szeretnétek menni, ahol gyors profi segítségre vágytok,...

Izomhúzódás

2023.04.18

Levente szülei az országos bajnokság előtti héten kerestek meg. Az ortopédiáról jöttek, "izomhúzódás". Kérdés, hogy tud-e majd játszani a csapatban. Ma ezt a fotót és üzenetet kaptam.

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.