Élménybeszámoló a térdemről

2023.10.31

Nagyon szépen köszönöm a kezeléseket. Teljesen megváltoztattad az életem! :)
Elkezdhettem foci edzésekre járni, és nagyon élvezem! Mindennapjaimban már nincs helye a térdfájásnak, és úgy érzem, visszakaptam az életem. Azt csinálhatom, amit akarok. Csak ritkán, nagyobb megterhelésre jön elő a térd és boka fájdalom.
18 éves átlagos testalkatú, sportos lány vagyok, nem 114 éves aggastyán. Mégis, mikor sétáltam, csípőm, térdem, bokám és sarkam szépen lassan egyre kellemetlenebb tompa fájdalmat okozott. Akkor leültem, és pihentettem, különben élessé és tűrhetetlenné vált. Mindennapjaim része lett a sántítás. Említésre sem méltattam, csak szép csendben elkezdtem bicegni, amikor már nagyon kellemetlen lett. Nem tudtam a kutyámat elvinni egy pár kilométernél hosszabb sétára, és egy erdei túra már 200 méternél is gondot okozhatott a domborzattól függően. Volt rá példa, hogy osztálykiránduláson biciklit kellett bérelni, hogy arra tudjak támaszkodni, miközben várost néztünk. Volt olyan is, hogy teljesen átszervezték a programot csak miattam.
Nemegyszer voltam orvosnál, és mindig arra a konklúzióra jutottak, hogy növekedési fájdalmam van, és nem tudnak vele mit tenni. Nekem viszont szükségem volt valami megoldásra, mert szépen lassan kezdte tönkretenni az életemet.
Mígnem hazalátogattunk Magyarországra, és az augusztus 20-ai tűzijáték közben Éva rákérdezett, hogy miért bicegek. Egy másodperc sem telt el, és a villamossíneken ültem, és Éva kezelni kezdte a térdem. 

Rögtön a kezelés után megszűnt a fájdalom! Örömömben ugráltam és táncoltam!

Aztán másnap még a hotelben kaptam egy kezelést. Viszont a rákövetkező napokban nyugalmi állapotban is fájt még a szöveti reakció miatt (amire Éva előre figyelmeztetett).
Most, egy hónap eltelte után Grönlandon vagyok osztálykiránduláson, és mint egy sokk ért, hogy el lehet fáradni sétálásban! Eddig mindig hamarabb le kellett ülnöm a fájdalom elkerülése érdekében, most viszont egyik hegyet mászom meg a másik után, és végre tudom élvezni a friss levegőt fájdalommentesen!

Ahogy mondtad, karácsonykor folytatjuk a kezelést. Köszönöm, Éva!

Anna (Dánia)

További sikertörténetek

Térdkezelés

2024.04.08

2,5 hónapja teljes protézist kaptam a bal térdembe. A műtét utáni felépülés lassú, sok türelmet és tornát igényel(t). A rehabilitáció a kórházban folyt.

Több hónapja tartó derékfájdalom után kerestem fel Évát, örökletes csigolyaelcsúszások miatt.
Már az első kezelés is rengeteget javított azon, hogyan is érzem magam a bőrömben. Három héttel később elmondhatom, hogy megszűnt a szinte már állandóvá váló kisebb-nagyobb fájdalom, ami a nap folyamán bármikor jelentkezhetett. Már probléma nélkül kelek fel...

Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...

Évtizedeken át szörnyű fejfájásokkal küzdöttem. Gyilkos, bármikor és váratlanul jövő fájdalom uralta az életemet. Nem mertem sehova menni, hátha nem tudok hazajutni. Nemcsak a fájdalom viseli meg az embert, hanem az ALVÁS hiánya! Néha hetekig 2-3 órát tudtam aludni, reggel hulla fáradtan keltem fel. Majdnem elvesztettem az állásomat, mert milyen...