Testi és lelki kezelés

2022.08.19

Néhány éve, a harmincas éveim elején OCD-vel diagnosztizáltak, azon belül is a fertőzéstől való kóros félelemmel, mely nem csak mentálisan, de fizikailag is borzalmas hatással volt rám. Éva viszont már többszöri alkalommal is segített rajtam - nem csak fizikailag, hanem lelkileg is hatalmas fejlődést köszönhetek neki.

A mentális problémám és az irodai ülőmunka, valamint a mozgásszegény életmód szinte minden hatása jelentkezett a testemen. A nyakam és a vállam az idegességtől és a rossz tartástól elképesztően sokat vesztett a mobilitásából, és a kellemetlenség mellé folyamatos fájdalom is társult. Ezen kívül a gerincem több pontján is hasonló tüneteket tapasztaltam, a fájdalom pedig a karjaimba, egészen a kézfejemig sugárzott ki.

A fizikai tünetek nagyjából 1 éve kezdtek megjelenni, ám mivel otthonról nem mozdultam ki, abbahagytam az edzést, és minden erőmmel próbáltam elkerülni a "veszélyes" helyzeteket (vagyis azt, hogy bárki hozzám érjen, a közelembe jöjjön, vagy esetleg leüljek/lefeküdjek egy általam koszosnak vélt helyen), így sok idő kellett, mire eljutottam Évához.


Aztán eljött a pont, amikor a folyamatos gépeléstől annyira megfájdult a hüvelykujjam, hogy már a munkámat sem tudtam a megszokott tempóban elvégezni. Ekkor álltam neki a keresésnek, és viszonylag gyorsan megtaláltam a Physiosteo oldalát. Éva szakértelme és hozzáállása egyből megfogott. Ettől függetlenül kicsit félve kértem tőle időpontot, ám ő már a telefonbeszélgetésünk alatt megnyugtatott. Nem szívesen osztom meg a problémámat és a félelmeimet másokkal, ám ebben az esetben egyáltalán nem éreztem kínosan magamat. Éva elképesztően empatikusan, segítőkészen és megértően viszonyult hozzám, bátran kérdezhettem, mindenre talált megoldást, mindent részletesen elmagyarázott a kezeléssel és az útvonallal kapcsolatban.

Az első kezelés előtt eléggé izgultam, hiszen évek óta a kényszereim irányítottak, mindentől és mindenkitől tisztes távolságot tartottam. A legnagyobb meglepetésemre viszont a találkozásunkkor a félelmem hirtelen elhalványult - bár még szorongattam egy kicsit a kézfertőtlenítőt. Mindenre emlékezett Éva, amit megbeszéltünk, ez végtelenül jól esett és megnyugtatott. Részletesen kikérdezett, felmérte az állapotomat, aztán elkezdődött a kezelés. Itt ért a következő meglepetés, hiszen a terápia közben nem az járt a fejemben, hogy honnan, mennyi különböző kórokozó kerülhet rám, hanem tényleg képes voltam lazítani és a feladatokra koncentrálni.

A másfél óra rekordidő alatt repült el, és a fájdalmam is ugyanilyen gyorsan szűnt meg.

A hazaút alatt sem azok a gondolatok foglalkoztattak, hogy minél hamarabb lezuhanyozzak, hajat mossak, nem képzeltem el a bacikat, hanem végig a sok-sok pozitív élmény és az egyik legnagyobb mérföldkövem átlépésének öröme járt a fejemben. Tudtam, hogy Éva kezelése nem csak az ujjamon és a hátamon segített, hanem a lelkemen is.

Mindig olyan terapeutát kerestem (legyen szó bármilyen panaszról), akivel szimbiózisban lehet haladni, Évában pedig maximálisan megtaláltam a számomra tökéletes szakembert. Ráadásul a manuálterápiás kezelés során különösen fontos ez a fajta együttműködés, az összhang, például a fájdalom pontos helyének megtalálásánál. Amellett, hogy Éva magasan képzett, együttérző, kedves, támogató, nagyon figyelmes, jókat lehet vele beszélgetni, és nem bírál senkit. Tudom, hogy nehéz eset vagyok a kényszerbetegségem miatt, de itt biztonságban éreztem magamat. Azóta már többször voltam Évánál, és minden alkalommal rengeteget fejlődtem minden szempontból - a fájdalmaim és félelmeim folyamatosan csökkentek.

Úgy érzem, Évánál nem csak fizikai, hanem lelki terápiát is kaptam. Nem csak a vállamból szedte ki a "csomókat", hanem segített a fejemben is kibogozni néhányat. Nem csak a mozgástartományom nőtt, hanem a bátorságom is. Ezért mérhetetlenül hálás vagyok neki és őszintén, szívből ajánlom mindenkinek!

Anna

További sikertörténetek

Hálásan köszönöm a spontán- villám- éjszakai kezelésed a tűzijáték után! 😊 Nagy szükségem volt rá, mert a munkám miatt egy éve bekövetkezett ínhüvely gyulladásomból fennmaradt csuklófájdalmam nem akart szűnni. Ennek következtében meg kellett gondolnom, hogy például melyik kezemen támaszkodhatok, melyik kézzel nyomjam le az ajtókilincset, vagy a...

Hivatásos táncos vagyok, már 22 éve az életem része a tánc. Porckorong sérv miatt fordultam Évához, aki már az első két alkalommal rengeteget segített a fájdalmaimon, és azóta is számomra hihetetlen szakértelemmel és kutatómunkával vizsgálja a problémát minden oldalról. Ha egy olyan helyre szeretnétek menni, ahol gyors profi segítségre vágytok,...

Izomhúzódás

2023.04.18

Levente szülei az országos bajnokság előtti héten kerestek meg. Az ortopédiáról jöttek, "izomhúzódás". Kérdés, hogy tud-e majd játszani a csapatban. Ma ezt a fotót és üzenetet kaptam.

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.