Testi és lelki kezelés

2022.08.19

Néhány éve, a harmincas éveim elején OCD-vel diagnosztizáltak, azon belül is a fertőzéstől való kóros félelemmel, mely nem csak mentálisan, de fizikailag is borzalmas hatással volt rám. Éva viszont már többszöri alkalommal is segített rajtam - nem csak fizikailag, hanem lelkileg is hatalmas fejlődést köszönhetek neki.

A mentális problémám és az irodai ülőmunka, valamint a mozgásszegény életmód szinte minden hatása jelentkezett a testemen. A nyakam és a vállam az idegességtől és a rossz tartástól elképesztően sokat vesztett a mobilitásából, és a kellemetlenség mellé folyamatos fájdalom is társult. Ezen kívül a gerincem több pontján is hasonló tüneteket tapasztaltam, a fájdalom pedig a karjaimba, egészen a kézfejemig sugárzott ki.

A fizikai tünetek nagyjából 1 éve kezdtek megjelenni, ám mivel otthonról nem mozdultam ki, abbahagytam az edzést, és minden erőmmel próbáltam elkerülni a "veszélyes" helyzeteket (vagyis azt, hogy bárki hozzám érjen, a közelembe jöjjön, vagy esetleg leüljek/lefeküdjek egy általam koszosnak vélt helyen), így sok idő kellett, mire eljutottam Évához.


Aztán eljött a pont, amikor a folyamatos gépeléstől annyira megfájdult a hüvelykujjam, hogy már a munkámat sem tudtam a megszokott tempóban elvégezni. Ekkor álltam neki a keresésnek, és viszonylag gyorsan megtaláltam a Physiosteo oldalát. Éva szakértelme és hozzáállása egyből megfogott. Ettől függetlenül kicsit félve kértem tőle időpontot, ám ő már a telefonbeszélgetésünk alatt megnyugtatott. Nem szívesen osztom meg a problémámat és a félelmeimet másokkal, ám ebben az esetben egyáltalán nem éreztem kínosan magamat. Éva elképesztően empatikusan, segítőkészen és megértően viszonyult hozzám, bátran kérdezhettem, mindenre talált megoldást, mindent részletesen elmagyarázott a kezeléssel és az útvonallal kapcsolatban.

Az első kezelés előtt eléggé izgultam, hiszen évek óta a kényszereim irányítottak, mindentől és mindenkitől tisztes távolságot tartottam. A legnagyobb meglepetésemre viszont a találkozásunkkor a félelmem hirtelen elhalványult - bár még szorongattam egy kicsit a kézfertőtlenítőt. Mindenre emlékezett Éva, amit megbeszéltünk, ez végtelenül jól esett és megnyugtatott. Részletesen kikérdezett, felmérte az állapotomat, aztán elkezdődött a kezelés. Itt ért a következő meglepetés, hiszen a terápia közben nem az járt a fejemben, hogy honnan, mennyi különböző kórokozó kerülhet rám, hanem tényleg képes voltam lazítani és a feladatokra koncentrálni.

A másfél óra rekordidő alatt repült el, és a fájdalmam is ugyanilyen gyorsan szűnt meg.

A hazaút alatt sem azok a gondolatok foglalkoztattak, hogy minél hamarabb lezuhanyozzak, hajat mossak, nem képzeltem el a bacikat, hanem végig a sok-sok pozitív élmény és az egyik legnagyobb mérföldkövem átlépésének öröme járt a fejemben. Tudtam, hogy Éva kezelése nem csak az ujjamon és a hátamon segített, hanem a lelkemen is.

Mindig olyan terapeutát kerestem (legyen szó bármilyen panaszról), akivel szimbiózisban lehet haladni, Évában pedig maximálisan megtaláltam a számomra tökéletes szakembert. Ráadásul a manuálterápiás kezelés során különösen fontos ez a fajta együttműködés, az összhang, például a fájdalom pontos helyének megtalálásánál. Amellett, hogy Éva magasan képzett, együttérző, kedves, támogató, nagyon figyelmes, jókat lehet vele beszélgetni, és nem bírál senkit. Tudom, hogy nehéz eset vagyok a kényszerbetegségem miatt, de itt biztonságban éreztem magamat. Azóta már többször voltam Évánál, és minden alkalommal rengeteget fejlődtem minden szempontból - a fájdalmaim és félelmeim folyamatosan csökkentek.

Úgy érzem, Évánál nem csak fizikai, hanem lelki terápiát is kaptam. Nem csak a vállamból szedte ki a "csomókat", hanem segített a fejemben is kibogozni néhányat. Nem csak a mozgástartományom nőtt, hanem a bátorságom is. Ezért mérhetetlenül hálás vagyok neki és őszintén, szívből ajánlom mindenkinek!

Anna

További sikertörténetek

Térdkezelés

2024.04.08

2,5 hónapja teljes protézist kaptam a bal térdembe. A műtét utáni felépülés lassú, sok türelmet és tornát igényel(t). A rehabilitáció a kórházban folyt.

Több hónapja tartó derékfájdalom után kerestem fel Évát, örökletes csigolyaelcsúszások miatt.
Már az első kezelés is rengeteget javított azon, hogyan is érzem magam a bőrömben. Három héttel később elmondhatom, hogy megszűnt a szinte már állandóvá váló kisebb-nagyobb fájdalom, ami a nap folyamán bármikor jelentkezhetett. Már probléma nélkül kelek fel...

Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...