Idegbecsípődés

2023.02.16

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik. Úgy tapasztaltam, a hideg idő váltja ki, ősszel és tavasszal, mert nyáron sosem jön elő.

Ilyenkor 3-4 napig csak rosszabbodik az állapot, 10 napig szinte egész nap feküdni szoktam. Gyenge vagyok, nincs kedvem semmit csinálni. Fél óra fennlét után le kell dőlnöm. Kapkodom a levegőt a kifáradástól a sok fekvés miatt. Csak két hét alatt regenerálódom teljesen. Ilyenkor szteroid injekciót, izomlazítót, gyulladáscsökkentőt szoktam kapni.

A mostani becsípődésnél a feleségem ajánlására még aznap reggel felhívtam Évát, mivel őrajta már segített, amikor túlterhelte a vállát a kertészetben.

Igazából a térdemmel készültem Évához, már rég halogatom, szkeptikus férfiként, de ez az idegbecsípődés közbeszólt, nem húzhattam tovább, hogy időpontot kérjek. Még aznap fogadott Éva. Ferde tartással érkeztem a rendelőbe, beszélgetés közben is ferdén ültem, a legkevésbé fájdalmas helyzetben.

Már az első kezeléstől fájdalommentes lett minden mozgás, amit Éva tesztelt, és állva egyenesen bírtam magam tartani. Könnyebben tudtam előre hajolni, és kiegyenesedve tudtam ülni.

Ha ülés közben fordultam, megszűnt a beszúrás a gerincemben, kis nyilallást még éreztem. A kezelés napján jól voltam, de még másnap is éreztem a kezelés helyét, mindenem sajgott.

2 nap múlva mentem a második kezelésre, addigra nagyjából rendbe jöttem, egész jól voltam. Érdekes módon most már a derekam egyik oldalán, az izomban éreztem enyhe fájdalmat, a nyilallás teljesen megszűnt a gerincemben.

A második kezelés végére előrehajolva meg tudtam érinteni a földet az ujjaimmal, az izomban érzett fájdalmam is megszűnt.

Kaptam még egy harmadik kezelést is 6 nap múlva a derekamra, bár a görcs elmúlt az izomban, és a mozgás is könnyebb volt összességében. Egyúttal a térdem kezelését is elkezdhettük, amikor megint hihetetlen javulást tapasztaltam, mert 5-6 éve szenvedek mindkét térdemmel. Ez a kezelés még tart.

Három kezeléssel, folyamatos javulással, egy hét alatt rendbe jött a derekam. Azóta tűzifát is hordtam, jól bírtam.

János

További sikertörténetek

Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...

Évtizedeken át szörnyű fejfájásokkal küzdöttem. Gyilkos, bármikor és váratlanul jövő fájdalom uralta az életemet. Nem mertem sehova menni, hátha nem tudok hazajutni. Nemcsak a fájdalom viseli meg az embert, hanem az ALVÁS hiánya! Néha hetekig 2-3 órát tudtam aludni, reggel hulla fáradtan keltem fel. Majdnem elvesztettem az állásomat, mert milyen...

Nagyon szépen köszönöm a kezeléseket. Teljesen megváltoztattad az életem! :)
Elkezdhettem foci edzésekre járni, és nagyon élvezem! Mindennapjaimban már nincs helye a térdfájásnak, és úgy érzem, visszakaptam az életem. Azt csinálhatom, amit akarok. Csak ritkán, nagyobb megterhelésre jön elő a térd és boka fájdalom.
18 éves átlagos testalkatú, sportos...