hu

Idegbecsípődés

2023.02.16

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik. Úgy tapasztaltam, a hideg idő váltja ki, ősszel és tavasszal, mert nyáron sosem jön elő.

Ilyenkor 3-4 napig csak rosszabbodik az állapot, 10 napig szinte egész nap feküdni szoktam. Gyenge vagyok, nincs kedvem semmit csinálni. Fél óra fennlét után le kell dőlnöm. Kapkodom a levegőt a kifáradástól a sok fekvés miatt. Csak két hét alatt regenerálódom teljesen. Ilyenkor szteroid injekciót, izomlazítót, gyulladáscsökkentőt szoktam kapni.

A mostani becsípődésnél a feleségem ajánlására még aznap reggel felhívtam Évát, mivel őrajta már segített, amikor túlterhelte a vállát a kertészetben.

Igazából a térdemmel készültem Évához, már rég halogatom, szkeptikus férfiként, de ez az idegbecsípődés közbeszólt, nem húzhattam tovább, hogy időpontot kérjek. Még aznap fogadott Éva. Ferde tartással érkeztem a rendelőbe, beszélgetés közben is ferdén ültem, a legkevésbé fájdalmas helyzetben.

Már az első kezeléstől fájdalommentes lett minden mozgás, amit Éva tesztelt, és állva egyenesen bírtam magam tartani. Könnyebben tudtam előre hajolni, és kiegyenesedve tudtam ülni.

Ha ülés közben fordultam, megszűnt a beszúrás a gerincemben, kis nyilallást még éreztem. A kezelés napján jól voltam, de még másnap is éreztem a kezelés helyét, mindenem sajgott.

2 nap múlva mentem a második kezelésre, addigra nagyjából rendbe jöttem, egész jól voltam. Érdekes módon most már a derekam egyik oldalán, az izomban éreztem enyhe fájdalmat, a nyilallás teljesen megszűnt a gerincemben.

A második kezelés végére előrehajolva meg tudtam érinteni a földet az ujjaimmal, az izomban érzett fájdalmam is megszűnt.

Kaptam még egy harmadik kezelést is 6 nap múlva a derekamra, bár a görcs elmúlt az izomban, és a mozgás is könnyebb volt összességében. Egyúttal a térdem kezelését is elkezdhettük, amikor megint hihetetlen javulást tapasztaltam, mert 5-6 éve szenvedek mindkét térdemmel. Ez a kezelés még tart.

Három kezeléssel, folyamatos javulással, egy hét alatt rendbe jött a derekam. Azóta tűzifát is hordtam, jól bírtam.

János

További sikertörténetek

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik....

Kamaszkorom óta gerincferdülésem van, az évek alatt a gerincemet ért terhelések miatt ágyéki gerincsérv és a csigolyák kopása jött lére, melynek következtében több mint 10 éve rendszeresen visszatérő lumbágóval küzdöttem, 2 éve pedig már szinte állandó fájdalommal éltem együtt.

40 éves jogász vagyok, életkoromnak megfelelő egészségi állapotban, némi súlyfelesleggel. A munkaidőm 95 %-ban irodai ülőmunkát végzek. 2 hónapja elkezdett fájni a hátam, a bal lapockám egy pontosan körülhatárolható részén. A fájdalom napról napra fokozódott, végül már permanensnek lehetett mondani, a nap folyamán egy 10-es skálán 5 és 9 között...