Sportsérülés kezelése

2023.12.14

Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a felhúzás gyakorlatnál annyira megerőltettem a derekamat, hogy már a súly lerakása után azonnal fájdalmat éreztem, és minden mozgás, az ülés, állás is problémát okozott. A verseny után este még rosszabb lett, ekkor már menni se tudtam, csak a falnak támaszkodva. Még a zoknimat sem tudtam levenni. Másnapra enyhültek ugyan a fájdalmaim, de lehajolni nem tudtam, a járás, mozgás pedig folyamatos fájdalommal járt. Bíztam benne, hogy az első napon tapasztalt javulás tovább fog folytatódni, de az az állapot stagnált.

Nagyon féltem tőle, hogy egy hosszabb kihagyásra kényszerülök a versenysporttól, ezért a versenyt követő 3. napon döntöttem el, hogy szakember segítségét kérem.

Ekkor ajánlották nekem Simon Évát. Felhívtam, és másnap reggel már fogadott a rendelőjében. Már telefonon keresztül is nagyon közvetlen és szimpatikus volt.
A kezelésre úgy mentem, hogy nem tudtam lehajolni, és egy cipő fel- és levétel is komoly problémát okozott. Egy hosszú kezelésen vettem részt, melynek végén már le tudtam hajolni. Nagyon sokat javult az állapotom a kezelés alatt, de teljesen nem szűnt meg a fájdalom, éreztem a kezelés helyét. Éva 3 napra eltiltott minden sport tevékenységtől és fizikai munkától, és előírt nekem óránkénti megmozgatást a derekamra. Mindent, amit mondott 100%-osan betartottam, csak az edzésekhez való mihamarabbi visszatérés járt a fejemben.
Másnap reggel újra nagyon fájt, ez lehetett a szöveti reakció, amit előre mondott, de utána folyamatosan kezdett elmúlni. A 3. pihenőnap végére a fájdalmam minimálisra csökkent, a 4. napra pedig megszűnt, és aznap már újra edzeni tudtam, ami átmozgató jellegű volt, csökkentett súlyokkal.

Örök hálám Simon Évának! Bármelyik sporttársamnak hasonló problémája lesz, biztos, hogy ajánlani fogom.

Dávid

További sikertörténetek


Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...

Évtizedeken át szörnyű fejfájásokkal küzdöttem. Gyilkos, bármikor és váratlanul jövő fájdalom uralta az életemet. Nem mertem sehova menni, hátha nem tudok hazajutni. Nemcsak a fájdalom viseli meg az embert, hanem az ALVÁS hiánya! Néha hetekig 2-3 órát tudtam aludni, reggel hulla fáradtan keltem fel. Majdnem elvesztettem az állásomat, mert milyen...

Nagyon szépen köszönöm a kezeléseket. Teljesen megváltoztattad az életem! :)
Elkezdhettem foci edzésekre járni, és nagyon élvezem! Mindennapjaimban már nincs helye a térdfájásnak, és úgy érzem, visszakaptam az életem. Azt csinálhatom, amit akarok. Csak ritkán, nagyobb megterhelésre jön elő a térd és boka fájdalom.
18 éves átlagos testalkatú, sportos...

Hálásan köszönöm a spontán- villám- éjszakai kezelésed a tűzijáték után! 😊 Nagy szükségem volt rá, mert a munkám miatt egy éve bekövetkezett ínhüvely gyulladásomból fennmaradt csuklófájdalmam nem akart szűnni. Ennek következtében meg kellett gondolnom, hogy például melyik kezemen támaszkodhatok, melyik kézzel nyomjam le az ajtókilincset, vagy a...