Térdprobléma

2021.07.30

47 éves vagyok, de sajnos már 17 éves korom óta vannak térdproblémáim. Mindkét térdem beteg, de a bal egy 10 évvel ezelőtti sportbaleset miatt rosszabb állapotban van, így az ortopédorvos még a protézist is kilátásba helyezte.

Több, mint egy éve élek állandó fájdalommal, ami hol jobb, hol rosszabb. Évit a fájdalmaim enyhítése miatt kerestem fel, reménykedve egy élhetőbb életben. Nem tudtam váltott lábbal menni a lépcsőn, fájt a székről felállnom, sőt ülő helyzetben még a hajlítás-nyújtás is. Fekvéskor oldalra fordulásnál "pakolgatnom" kellett a lábaimat. Álló helyzetben egy nadrágfelvétel is gondot okozott, guggolni pedig 20 (!) éve nem guggoltam, mert nem tudok!

A körültekintő anamnézisfelvétel után Évi már az 1. alkalommal megkezdte a kezelést. Hat kezelésen vagyok túl -heti egyszer járok-, és azóta

  • ülő helyzetben nyújtás/hajlításkor
  • ülő helyzetből felállva
  • fekve, forduláskor
  • álló helyzetben, ruhadarab felvételekor

a fájdalom vagy ELMÚLT, vagy 1-2 között mozog a kezdeti 7-8-as fájdalomhoz képest! (10-es skálán)

20 év után leguggoltam! Igaz, még kapaszkodva, de megtörtént!

Valójában már csak a lépcsőzésen dolgozunk, hogy újra váltott lábbal tudjak menni, és a fájdalom is megszűnjön. Most a kezdeti 9-es fájdalom 4-esnél tart!


Ajánlom ezt a terápiát minden 'térdes' sorstársamnak, akik velem egyetemben (mindegy, mennyi évesen) azt gondolják, nekik már ezekkel a fájdalmakkal kell leélni az életüket!

Nem kell!

Gyertek!

Próbáljátok ki!

Beáta, egy boldog beteg


További sikertörténetek

Térdkezelés

2024.04.08

2,5 hónapja teljes protézist kaptam a bal térdembe. A műtét utáni felépülés lassú, sok türelmet és tornát igényel(t). A rehabilitáció a kórházban folyt.

Több hónapja tartó derékfájdalom után kerestem fel Évát, örökletes csigolyaelcsúszások miatt.
Már az első kezelés is rengeteget javított azon, hogyan is érzem magam a bőrömben. Három héttel később elmondhatom, hogy megszűnt a szinte már állandóvá váló kisebb-nagyobb fájdalom, ami a nap folyamán bármikor jelentkezhetett. Már probléma nélkül kelek fel...

Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...