hu

Térdprobléma

2021.07.30

47 éves vagyok, de sajnos már 17 éves korom óta vannak térdproblémáim. Mindkét térdem beteg, de a bal egy 10 évvel ezelőtti sportbaleset miatt rosszabb állapotban van, így az ortopédorvos még a protézist is kilátásba helyezte.

Több, mint egy éve élek állandó fájdalommal, ami hol jobb, hol rosszabb. Évit a fájdalmaim enyhítése miatt kerestem fel, reménykedve egy élhetőbb életben. Nem tudtam váltott lábbal menni a lépcsőn, fájt a székről felállnom, sőt ülő helyzetben még a hajlítás-nyújtás is. Fekvéskor oldalra fordulásnál "pakolgatnom" kellett a lábaimat. Álló helyzetben egy nadrágfelvétel is gondot okozott, guggolni pedig 20 (!) éve nem guggoltam, mert nem tudok!

A körültekintő anamnézisfelvétel után Évi már az 1. alkalommal megkezdte a kezelést. Hat kezelésen vagyok túl -heti egyszer járok-, és azóta

  • ülő helyzetben nyújtás/hajlításkor
  • ülő helyzetből felállva
  • fekve, forduláskor
  • álló helyzetben, ruhadarab felvételekor

a fájdalom vagy ELMÚLT, vagy 1-2 között mozog a kezdeti 7-8-as fájdalomhoz képest! (10-es skálán)

20 év után leguggoltam! Igaz, még kapaszkodva, de megtörtént!

Valójában már csak a lépcsőzésen dolgozunk, hogy újra váltott lábbal tudjak menni, és a fájdalom is megszűnjön. Most a kezdeti 9-es fájdalom 4-esnél tart!


Ajánlom ezt a terápiát minden 'térdes' sorstársamnak, akik velem egyetemben (mindegy, mennyi évesen) azt gondolják, nekik már ezekkel a fájdalmakkal kell leélni az életüket!

Nem kell!

Gyertek!

Próbáljátok ki!

Beáta, egy boldog beteg


További sikertörténetek

Izomhúzódás

2023.04.18

Levente szülei az országos bajnokság előtti héten kerestek meg. Az ortopédiáról jöttek, "izomhúzódás". Kérdés, hogy tud-e majd játszani a csapatban. Ma ezt a fotót és üzenetet kaptam.

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik....

Kamaszkorom óta gerincferdülésem van, az évek alatt a gerincemet ért terhelések miatt ágyéki gerincsérv és a csigolyák kopása jött lére, melynek következtében több mint 10 éve rendszeresen visszatérő lumbágóval küzdöttem, 2 éve pedig már szinte állandó fájdalommal éltem együtt.