hu

Teniszkönyök

2021.05.10

Klasszikus teniszkönyök panaszommal fordultam Évához segítségért, több év kínlódás után. A körzeti reumatológián diagnosztizálták először. Közölték velem, hogy kapok egy-két szteroid injekciót, elmehetek TB-kereteken belül pár alkalom gyógymasszázsra, ha pedig rosszabbodik, akkor megyek "kés alá", és nehogy terheljem, mert csak rosszabb lesz.

Több szempontból rendellenesen, különböző úton-módon és helyzetekben, évekig túlterheltem mindkét karomat. Ennek következményeként, jobbkezes lévén, nagyobb mértékben a jobb könyököm sérült: a külső részétől lefelé a csuklómig és fölfelé a váll irányában is, folyamatosan lüktető fájdalmat éreztem, terhelésnél pedig egy szinte elviselhetetlen nyilallás jelentkezett - ugyanezt tapasztaltam akkor is, amikor nyomást gyakoroltam ujjaimmal a könyököm külső részére. A bal könyökömnél hasonló volt a helyzet, valamennyivel kisebb mértékben. Nem mellesleg folyamatos kialvatlanságtól is szenvedtem, mivel esténként az alapfájdalom felerősödött, így éjszaka csak egyik oldalamról a másikra forgolódtam és kínlódtam.

Éva rendkívül szuper, felszerelt és funkcionális környezetben fogadott, végignézte anamnézisemet, hosszan kifaggatott, és pontosan, többször is körülíratta velem aktuális állapotomat - ezt a kezelések során folyamatosan csináltuk.

Kb. egy hónap időtartam - pár alkalom alatt teljesen helyrejöttem. Az első kezelés után jelentősen felerősödött az alapfájdalom, ahogy Éva előre jelezte, de hál' Istennek, megállapodtunk abban, hogy nem érdemes abbahagyni a kezeléseket, ez természetes szöveti reakció.

Folyamatos kontroll kíséretében, hihetetlen türelemmel mindent elmagyarázva kezelt a következő alkalmakon, közben fokozatosan elmúlt minden fájdalom, és olyan formában, azokon a helyeken, tényleges terhelés alatt sem érzek azóta sem semmit, és hiába nyomkodom kb. egy év után is, néha még félve, hogy belenyilall, nem történik semmi.

Számomra ez felér több csodával is! Egy tabletta gyógyszer és egy csepp injekció nélkül, tapaszokat és egyéb népi gyógymódokat mellőzve, végérvényesen megszűnt a problémám, amivel már nem is emlékszem, hogy hány éven át gyötrődtem! Az utóbbi időkre jellemző fizikai erőnlétemet érintő elhanyagoltságom miatti általános "gyengeség", izomláz kivételével, ami pihenés után elmúlik, nem fáj sem a könyököm, sem a karjaim. Köszönöm Neked, Éva! Csak Hozzád tudom küldeni ezek után ízületi és egyéb reumatológiai panaszokkal küzdő ismerőseimet!

Bükkfalvy Ábel
Egy végtelenül hálás páciensed

További sikertörténetek

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik....

Kamaszkorom óta gerincferdülésem van, az évek alatt a gerincemet ért terhelések miatt ágyéki gerincsérv és a csigolyák kopása jött lére, melynek következtében több mint 10 éve rendszeresen visszatérő lumbágóval küzdöttem, 2 éve pedig már szinte állandó fájdalommal éltem együtt.

40 éves jogász vagyok, életkoromnak megfelelő egészségi állapotban, némi súlyfelesleggel. A munkaidőm 95 %-ban irodai ülőmunkát végzek. 2 hónapja elkezdett fájni a hátam, a bal lapockám egy pontosan körülhatárolható részén. A fájdalom napról napra fokozódott, végül már permanensnek lehetett mondani, a nap folyamán egy 10-es skálán 5 és 9 között...