hu

Szúró térdfájdalom futáskor

2022.02.07


Kocafutóként korábban semmilyen ízületi fájdalommal nem szembesültem. Januárban a heti 1 helyett 4x kezdtem el futni, 2-3 km-t. Egy hete szúró fájdalmat kezdtem érezni a térdemben futás közben. Már a sima gyalogláskor is fájt a térdem.

Mivel ez a térdfájdalom egymás után többször előfordult, inkább elmentem Évihez, nehogy komolyra forduljon a probléma, és végleg abba kelljen hagynom a futást.

Alapos kikérdezést követően megvizsgálta a térdemet, speciális teszteket csinált, majd megkezdte a kezelést. Volt néhány meglepő eszköz is, a kezén kívül, amit bevetett a térdfájdalom kezelésére, de a kezelés végére elmúlt a fájdalmam!

Pár nap kíméletet javasolt és a terápia ismétlését, hogy tartós legyen az eredmény, majd a futáshoz való fokozatos visszatérést. Ha bármi problémám lenne, biztos, hogy Évához megyek megint kezelésre, mert gyorsabb a gyógyulás, ha a friss sérülést kezeli.

Orsolya

További sikertörténetek

Hivatásos táncos vagyok, már 22 éve az életem része a tánc. Porckorong sérv miatt fordultam Évához, aki már az első két alkalommal rengeteget segített a fájdalmaimon, és azóta is számomra hihetetlen szakértelemmel és kutatómunkával vizsgálja a problémát minden oldalról. Ha egy olyan helyre szeretnétek menni, ahol gyors profi segítségre vágytok,...

Izomhúzódás

2023.04.18

Levente szülei az országos bajnokság előtti héten kerestek meg. Az ortopédiáról jöttek, "izomhúzódás". Kérdés, hogy tud-e majd játszani a csapatban. Ma ezt a fotót és üzenetet kaptam.

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik....