Szúró térdfájdalom futáskor

2022.02.07


Kocafutóként korábban semmilyen ízületi fájdalommal nem szembesültem. Januárban a heti 1 helyett 4x kezdtem el futni, 2-3 km-t. Egy hete szúró fájdalmat kezdtem érezni a térdemben futás közben. Már a sima gyalogláskor is fájt a térdem.

Mivel ez a térdfájdalom egymás után többször előfordult, inkább elmentem Évihez, nehogy komolyra forduljon a probléma, és végleg abba kelljen hagynom a futást.

Alapos kikérdezést követően megvizsgálta a térdemet, speciális teszteket csinált, majd megkezdte a kezelést. Volt néhány meglepő eszköz is, a kezén kívül, amit bevetett a térdfájdalom kezelésére, de a kezelés végére elmúlt a fájdalmam!

Pár nap kíméletet javasolt és a terápia ismétlését, hogy tartós legyen az eredmény, majd a futáshoz való fokozatos visszatérést. Ha bármi problémám lenne, biztos, hogy Évához megyek megint kezelésre, mert gyorsabb a gyógyulás, ha a friss sérülést kezeli.

Orsolya

További sikertörténetek

Térdkezelés

2024.04.08

2,5 hónapja teljes protézist kaptam a bal térdembe. A műtét utáni felépülés lassú, sok türelmet és tornát igényel(t). A rehabilitáció a kórházban folyt.

Több hónapja tartó derékfájdalom után kerestem fel Évát, örökletes csigolyaelcsúszások miatt.
Már az első kezelés is rengeteget javított azon, hogyan is érzem magam a bőrömben. Három héttel később elmondhatom, hogy megszűnt a szinte már állandóvá váló kisebb-nagyobb fájdalom, ami a nap folyamán bármikor jelentkezhetett. Már probléma nélkül kelek fel...

Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...