hu

Lapockatörés - vállfájdalom

2020.08.31

Korábban már jártam Évánál krónikus gerinc- és nyaki fájdalmak miatt, egy-egy kezelés egy időre mindig helyrerakott. Így nyáron, amikor motorbalesetben eltörtem a lapockámat, és a rehabilitáció elkezdődött, egyértelmű volt, hogy ismét felkeresem.

Még a teljes csontösszeforrás előtt elkezdte az óvatos kezeléseket a lágyrészek stimulálásával, majd később már egyre erősebb és keményebb, néha őszintén szólva fájdalmas módszereket alkalmazott, pusztán a kezét használva, az eredmény viszont nem maradt el!

Bár kipróbáltam más terápiát is, amit az orvos javasolt (mágneses, ultrahangos és lézeres terápia), de egyiket sem éreztem igazán hatékonynak.

A manuálterápián már 3 alkalom után jelentős javulást, észrevehető változást tapasztaltam a váll mozgásterjedelmében; volt, amikor konkrétan centiben lehetett mérni a javulást. A fájdalom pedig már a kezelés alatt egyértelműen csökkent, minden technika után könnyebben tudtam a karomat emelni.

Mindenkinek csak ajánlani tudom akár kisebb-nagyobb baleset, akár tartós fájdalmak esetén! Én pedig ezúton is köszönöm a segítséget!

Gresz Orsolya

További sikertörténetek

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik....

Kamaszkorom óta gerincferdülésem van, az évek alatt a gerincemet ért terhelések miatt ágyéki gerincsérv és a csigolyák kopása jött lére, melynek következtében több mint 10 éve rendszeresen visszatérő lumbágóval küzdöttem, 2 éve pedig már szinte állandó fájdalommal éltem együtt.

40 éves jogász vagyok, életkoromnak megfelelő egészségi állapotban, némi súlyfelesleggel. A munkaidőm 95 %-ban irodai ülőmunkát végzek. 2 hónapja elkezdett fájni a hátam, a bal lapockám egy pontosan körülhatárolható részén. A fájdalom napról napra fokozódott, végül már permanensnek lehetett mondani, a nap folyamán egy 10-es skálán 5 és 9 között...