hu

Lábfájás

2019.12.18

Arra gyanakszom, hogy amikor november első hetében - még a száraz időben - kertásásba kezdtem, akkor valamit rosszul végeztem. 70 évesen jobban be kellett volna melegíteni, vagy lassabban dolgozni. Ennek következménye lett egy nagyon komoly jobb láb fájás.

Körülbelül egy hét után a háziorvos csak egy beutalót tudott adni. Így 2020. január 20.-ára kaptam beutalót a Mozgásszervi Rehabilitációra.

Ekkor tanácsolta egyik kollégám Simon Éva manuálterapeutát.

A fájdalmas időszak néhány jellemzője:

  1. lépcsőn csak úgy tudtam menni, hogy minden lépcsőfokra a bal lábbal léptem fel, mert a jobb lábam nem bírta felemelni a 80 kilós testet.
  2. Fekvésnél nagyon fájdalmas volt a fordulás.
  3. Hirtelen fordulásnál egy elég erős megbicsaklás következett, aminél kapaszkodásra is szükség volt.
  4. Felállásnál az indulás előtt várni kellett néhány másodpercet, mert azt éreztem, hogy nincs elég erő a jobb lábamban.
  5. Nehéz volt az elindulás is, mert a fájdalom érintette gerinc alsó részét, a csípő tájékát, a felső lábszár külső és belső oldalát, és az alsó lábszárat is.

A vizsgálatnál ki lett zárva, hogy nem gerinc és csípő eredetű a fájdalom.

Az első kezelés után biztosabbá vált az ülő helyzetből való elindulás.

A második kezelés után újra egyformán kezdtem érezni a két lábat. Már a lépcsőn való járás is biztosabb volt. A fájdalom messze nem volt olyan erős. Álló helyzetben fel tudtam venni a nadrágot.

A harmadik kezelés és az egy hétig végzett tornáztatás után megszűnt a fájdalom, és ez még most is tart! Három kezelés következett - hetente egy-egy alkalommal - és egy hetes nem megerőltetett házi torna (a kapott ajánlás szerint) és már nem fáj. Közben szándékosan nem szedtem fájdalomcsillapítót, hogy jobban érzékeljem a változást.

Egy hónap után nagy a változás. Az orvosi beutalót egy fürdőjegy beutalóra fogom felhasználni!

Hasonló esetben őszintén ajánlom Simon Éva manuálterapeutát.

Üdvözlettel: Szabó Mihály

További sikertörténetek


Hivatásos táncos vagyok, már 22 éve az életem része a tánc. Porckorong sérv miatt fordultam Évához, aki már az első két alkalommal rengeteget segített a fájdalmaimon, és azóta is számomra hihetetlen szakértelemmel és kutatómunkával vizsgálja a problémát minden oldalról. Ha egy olyan helyre szeretnétek menni, ahol gyors profi segítségre vágytok,...

Izomhúzódás

2023.04.18

Levente szülei az országos bajnokság előtti héten kerestek meg. Az ortopédiáról jöttek, "izomhúzódás". Kérdés, hogy tud-e majd játszani a csapatban. Ma ezt a fotót és üzenetet kaptam.

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik....