Lábfájás

2019.12.18

Arra gyanakszom, hogy amikor november első hetében - még a száraz időben - kertásásba kezdtem, akkor valamit rosszul végeztem. 70 évesen jobban be kellett volna melegíteni, vagy lassabban dolgozni. Ennek következménye lett egy nagyon komoly jobb láb fájás.

Körülbelül egy hét után a háziorvos csak egy beutalót tudott adni. Így 2020. január 20.-ára kaptam beutalót a Mozgásszervi Rehabilitációra.

Ekkor tanácsolta egyik kollégám Simon Éva manuálterapeutát.

A fájdalmas időszak néhány jellemzője:

  1. lépcsőn csak úgy tudtam menni, hogy minden lépcsőfokra a bal lábbal léptem fel, mert a jobb lábam nem bírta felemelni a 80 kilós testet.
  2. Fekvésnél nagyon fájdalmas volt a fordulás.
  3. Hirtelen fordulásnál egy elég erős megbicsaklás következett, aminél kapaszkodásra is szükség volt.
  4. Felállásnál az indulás előtt várni kellett néhány másodpercet, mert azt éreztem, hogy nincs elég erő a jobb lábamban.
  5. Nehéz volt az elindulás is, mert a fájdalom érintette gerinc alsó részét, a csípő tájékát, a felső lábszár külső és belső oldalát, és az alsó lábszárat is.

A vizsgálatnál ki lett zárva, hogy nem gerinc és csípő eredetű a fájdalom.

Az első kezelés után biztosabbá vált az ülő helyzetből való elindulás.

A második kezelés után újra egyformán kezdtem érezni a két lábat. Már a lépcsőn való járás is biztosabb volt. A fájdalom messze nem volt olyan erős. Álló helyzetben fel tudtam venni a nadrágot.

A harmadik kezelés és az egy hétig végzett tornáztatás után megszűnt a fájdalom, és ez még most is tart! Három kezelés következett - hetente egy-egy alkalommal - és egy hetes nem megerőltetett házi torna (a kapott ajánlás szerint) és már nem fáj. Közben szándékosan nem szedtem fájdalomcsillapítót, hogy jobban érzékeljem a változást.

Egy hónap után nagy a változás. Az orvosi beutalót egy fürdőjegy beutalóra fogom felhasználni!

Hasonló esetben őszintén ajánlom Simon Éva manuálterapeutát.

Üdvözlettel: Szabó Mihály

További sikertörténetek


Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...

Évtizedeken át szörnyű fejfájásokkal küzdöttem. Gyilkos, bármikor és váratlanul jövő fájdalom uralta az életemet. Nem mertem sehova menni, hátha nem tudok hazajutni. Nemcsak a fájdalom viseli meg az embert, hanem az ALVÁS hiánya! Néha hetekig 2-3 órát tudtam aludni, reggel hulla fáradtan keltem fel. Majdnem elvesztettem az állásomat, mert milyen...

Nagyon szépen köszönöm a kezeléseket. Teljesen megváltoztattad az életem! :)
Elkezdhettem foci edzésekre járni, és nagyon élvezem! Mindennapjaimban már nincs helye a térdfájásnak, és úgy érzem, visszakaptam az életem. Azt csinálhatom, amit akarok. Csak ritkán, nagyobb megterhelésre jön elő a térd és boka fájdalom.
18 éves átlagos testalkatú, sportos...