Krónikus térd- és derékfájdalom

2022.04.09

72 éves nyugdíjas orvosnő vagyok, súlyos degeneratív, vázrendszeri elváltozásokkal: csigolya elcsúszások, csőrképződések, scoliosis, valamint a láb csontjainak deformitásaival.

2021. májusában kezdődtek a jobb térd fájdalmaim, amikor térdízületi porckopásra gondoltam, és elmentem a rheumatológiára. Ott 3 hetes gyógyfürdő kezelést javasoltak, 15 alkalmas vízi tornával és masszázzsal, amit felvettem, de semmit sem javultam, sőt rosszabb lett! Ezután az orthopédián azt mondták, hogy a meglévő térdízületi és gerinc deformitásaim miatt nonsteroid gyulladáscsökkentők valamelyikét (gyomorvédővel) nekem

már "életem végéig szedni kell", hogy elmúljon a fájdalmam!

Ebbe a tüneti kezelésbe nem akartam belenyugodni, de ekkor már (augusztusban) a térd-, és derékfájdalomtól alig bírtam járni.

6-8 "fájdalom felejtő" akupunktúrát is felvettem, és gyógytornára is jártam, de kb. 1 héttel ezek befejezése után még erősebb fájdalmaim lettek. Októberben "bevállaltam" egy "gerincvelői blokádot" is, ami a fájdalomérzést hivatott kikapcsolni. Ezt követően még 5 db Neodolpasse- infúziót kaptam, ami szintén fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású, de a fájdalmam ezt követően is megmaradt, ezért újabb blokádot javasoltak.

Ekkor hallottam a fasciakezelés lehetőségéről és Éváról, egy hasonló panaszokkal küszködő, de már gyógyult betegtől. Nálam Éva 4 hét múlva kezdte el a kezelést, hogy az addig kapott gyógyszerek tejesen kiürüljenek a szervezetemből. (Akkor már 7 hónapja szenvedtem!)

Az első kezelés, nem tagadom, fájdalmas volt, de már ott helyben megszűntek a panaszaim!

A kezelés utáni napon súlyos fáradtságot és izomlázszerű "szöveti reakciót" észleltem.

A 2. és 3. kezelés után ez mérséklődött, majd el is múlt. Ezután karácsonyra sokkal jobban voltam, de a COVID miatt szüneteltetni kellett a kezeléseket.

Februárban folytattuk, felváltva a derék- és a térd kezeléseket, ami nagyon jó hatású: jelenleg fájdalmaim csak nagyobb terhelésre jelentkeznek, holott semmilyen fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőt sem szedek! 2-3 km-t panaszmentesen tudok gyalogolni. Mivel a deformitásaim "nem gyógyíthatóak", ennek a fájdalommentesítő kezelésnek, ami a fasciadeformitásokat korrigálja, nagyon örülök.

Mindenkinek, aki hasonló "cipőben jár" , mint én, ajánlom Évát, mert nagyon jó szakember. Van megoldás a fájdalmak megszüntetésére, és mindez mellékhatások nélkül, a szervezet gyógyító mechanizmusainak "beaktiválásával".

Egy nyugdíjas orvos

További sikertörténetek

Térdkezelés

2024.04.08

2,5 hónapja teljes protézist kaptam a bal térdembe. A műtét utáni felépülés lassú, sok türelmet és tornát igényel(t). A rehabilitáció a kórházban folyt.

Több hónapja tartó derékfájdalom után kerestem fel Évát, örökletes csigolyaelcsúszások miatt.
Már az első kezelés is rengeteget javított azon, hogyan is érzem magam a bőrömben. Három héttel később elmondhatom, hogy megszűnt a szinte már állandóvá váló kisebb-nagyobb fájdalom, ami a nap folyamán bármikor jelentkezhetett. Már probléma nélkül kelek fel...

Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...