hu

GYÓGYULÁSOM TÖRTÉNETE

2021.02.02
Azoknak, akiknek kevesebb szöveg is elegendő és nem szeretnének analitikus részletekbe bonyolódni, örömmel jelentem, hogy MEGGYÓGYULT A VÁLLAM!!!
Most azokhoz szólnék, akik valamilyen izom, ízületi fájdalmakkal küszködnek, de eddig még nem találták meg a betegségükre a megfelelő gyógyuláshoz vezető utat.


Az én problémám nem köthető egyetlen eseményhez, hanem vélhetőleg több év alatt alakult ki, és aztán egyik napról a másikra egyre jobban kezdett fájni a bal vállam.

Hasonló gondom, betegségem már volt 2016-ban. Jelzem, hogy akkor sem hirtelen rossz mozdulat, vagy egyszeri megerőltetés volt a kiváltó ok. Egy év kellett ahhoz, hogy meggyógyuljon a jobb vállam. Akkor még nem ismertem Évát.

Természetesen a korábbi betegségem alkalmával is kerestem az alternatív módszereket, mert nem szerettem volna sem gyógyszert szedni rendszeresen, sem valamiféle szteroidos injekciót szúratni a fájdalmas területbe. Azt gondolom, hogy ilyen fajta kémiai anyagokat nem vennék magamhoz, ha léteznek "lágyabb" módszerek, amivel meggyógyulhatok.

Éva manuálterápiás módszeréről az egyik ismerősömtől hallottam, akinek szintén vállfájdalmai voltak, és 3 kezelés után tünetmentesen távozott a rendelőből. :) Ezen a hihetetlen történeten felbuzdulva jelentkeztem be Évához, és kezdtem el a terápiát.

A kezelésekről annyit, hogy nem szeretnék szakmai részletekbe belemenni, mert nem értek hozzá, de röviden pár információ megosztanék veletek. Első alkalommal Éva alaposan kikérdezett a korábbi betegségeimmel kapcsolatban is, és speciális tesztekkel igyekezett feltérképezni a testemnek azt a részét, ahol a fájdalmak jelentkeztek.

Majd felállított egy fájdalom skálát 0-10 pont között, amin meg kellett határoznom, hogy a különböző karmozgatások során milyen mértékű a vállam fájdalma. Én egyébként úgy mentem hozzá, hogy a bal karomat nagyjából derékszögig tudtam felemelni, és efölé csak úgy tudtam megemelni, hogy a jobb kezem segített a felemelésben. A kezdeti időkben elég magas értékűek voltak a fájdalmaim a skálán, de ahogy Éva elkezdte a terápiát, akkor egyre jobb és jobb állapotba került a vállam. Nem állítom, hogy amikor az ominózus váll területen megtalált egy-egy érzékeny pontot, és azt elkezdte nyomni a hüvelykujjával, aztán azzal a technikával tovább húzta az ujját, hogy nem fájt a "beavatkozás", de azt gondolom, ez az elviselhető kategóriába tartozik. A legfájdalmasabb pont megtalálása után egyébként gyorsan enyhül a kellemetlen érzés, és persze a végén sokkal jobb a helyzet. A terápia során folyamatosan kontrollálta Éva -a karom mozgatása által- a vállamat, és azon a bizonyos skálán kellett visszajeleznem, hogy éppen akkor mit érzek.

Ennek a folyamatos kommunikációnak, kezelésnek köszönhetően egyre jobbá vált a vállam, és persze a fájdalmaim is alacsonyabb szinten jelentkeztek. Már nem kellett segítség a másik kezemtől, hogy fel tudjam emelni a karomat, éjszakánként nem ébredtem fel arra, hogy pozicionáljam a kezemet, vállamat a fájdalom enyhítése miatt.

Ma, amikor ezeket a sorokat írom, már gyógyultnak nyilvánítottam magamat, hisz megszűntek a vállfájdalmaim. Köszönhetem ezt Évának, aki lelkiismeretes, szakmailag felkészült, és emberileg is hozzáértő munkát végzett. A folyamatos beszélgetéseink során kiderült, hogy közel 10 éve küzdök állandó fülzúgással, aminek megszüntetésére eddig nem találtam megoldást. Most a következő lépés az lesz, hogy tovább haladva a megkezdett úton, folytatjuk a jobb fülem terápiáját.

Végezetül annyit tennék még hozzá a bejegyzésemhez, hogy bárkinek javaslom az Éva által alkalmazott módszereket, akinek izom, ízületi, szervi problémája van, és keresi a megoldást, hogy megszabaduljon a fájdalmától, vagy a betegségből adódó kellemetlen érzésektől.


Zoli Budapestről, aki hálás Évának a gyógyulásért! :)

További sikertörténetek

Hivatásos táncos vagyok, már 22 éve az életem része a tánc. Porckorong sérv miatt fordultam Évához, aki már az első két alkalommal rengeteget segített a fájdalmaimon, és azóta is számomra hihetetlen szakértelemmel és kutatómunkával vizsgálja a problémát minden oldalról. Ha egy olyan helyre szeretnétek menni, ahol gyors profi segítségre vágytok,...

Izomhúzódás

2023.04.18

Levente szülei az országos bajnokság előtti héten kerestek meg. Az ortopédiáról jöttek, "izomhúzódás". Kérdés, hogy tud-e majd játszani a csapatban. Ma ezt a fotót és üzenetet kaptam.

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik....