en-GYÓGYULÁSOM TÖRTÉNETE

18/02/2021
Azoknak, akiknek kevesebb szöveg is elegendő és nem szeretnének analitikus részletekbe bonyolódni, örömmel jelentem, hogy MEGGYÓGYULT A VÁLLAM!!!
Most azokhoz szólnék, akik valamilyen izom, ízületi fájdalmakkal küszködnek, de eddig még nem találták meg a betegségükre a megfelelő gyógyuláshoz vezető utat.


Az én problémám nem köthető egyetlen eseményhez, hanem vélhetőleg több év alatt alakult ki, és aztán egyik napról a másikra egyre jobban kezdett fájni a bal vállam.

Hasonló gondom, betegségem már volt 2016-ban. Jelzem, hogy akkor sem hirtelen rossz mozdulat, vagy egyszeri megerőltetés volt a kiváltó ok. Egy év kellett ahhoz, hogy meggyógyuljon a jobb vállam. Akkor még nem ismertem Évát.

Természetesen a korábbi betegségem alkalmával is kerestem az alternatív módszereket, mert nem szerettem volna sem gyógyszert szedni rendszeresen, sem valamiféle szteroidos injekciót szúratni a fájdalmas területbe. Azt gondolom, hogy ilyen fajta kémiai anyagokat nem vennék magamhoz, ha léteznek "lágyabb" módszerek, amivel meggyógyulhatok.

Éva manuálterápiás módszeréről az egyik ismerősömtől hallottam, akinek szintén vállfájdalmai voltak, és 3 kezelés után tünetmentesen távozott a rendelőből. :) Ezen a hihetetlen történeten felbuzdulva jelentkeztem be Évához, és kezdtem el a terápiát.

A kezelésekről annyit, hogy nem szeretnék szakmai részletekbe belemenni, mert nem értek hozzá, de röviden pár információ megosztanék veletek. Első alkalommal Éva alaposan kikérdezett a korábbi betegségeimmel kapcsolatban is, és speciális tesztekkel igyekezett feltérképezni a testemnek azt a részét, ahol a fájdalmak jelentkeztek.

Majd felállított egy fájdalom skálát 0-10 pont között, amin meg kellett határoznom, hogy a különböző karmozgatások során milyen mértékű a vállam fájdalma. Én egyébként úgy mentem hozzá, hogy a bal karomat nagyjából derékszögig tudtam felemelni, és efölé csak úgy tudtam megemelni, hogy a jobb kezem segített a felemelésben. A kezdeti időkben elég magas értékűek voltak a fájdalmaim a skálán, de ahogy Éva elkezdte a terápiát, akkor egyre jobb és jobb állapotba került a vállam. Nem állítom, hogy amikor az ominózus váll területen megtalált egy-egy érzékeny pontot, és azt elkezdte nyomni a hüvelykujjával, aztán azzal a technikával tovább húzta az ujját, hogy nem fájt a "beavatkozás", de azt gondolom, ez az elviselhető kategóriába tartozik. A legfájdalmasabb pont megtalálása után egyébként gyorsan enyhül a kellemetlen érzés, és persze a végén sokkal jobb a helyzet. A terápia során folyamatosan kontrollálta Éva -a karom mozgatása által- a vállamat, és azon a bizonyos skálán kellett visszajeleznem, hogy éppen akkor mit érzek.

Ennek a folyamatos kommunikációnak, kezelésnek köszönhetően egyre jobbá vált a vállam, és persze a fájdalmaim is alacsonyabb szinten jelentkeztek. Már nem kellett segítség a másik kezemtől, hogy fel tudjam emelni a karomat, éjszakánként nem ébredtem fel arra, hogy pozicionáljam a kezemet, vállamat a fájdalom enyhítése miatt.

Ma, amikor ezeket a sorokat írom, már gyógyultnak nyilvánítottam magamat, hisz megszűntek a vállfájdalmaim. Köszönhetem ezt Évának, aki lelkiismeretes, szakmailag felkészült, és emberileg is hozzáértő munkát végzett. A folyamatos beszélgetéseink során kiderült, hogy közel 10 éve küzdök állandó fülzúgással, aminek megszüntetésére eddig nem találtam megoldást. Most a következő lépés az lesz, hogy tovább haladva a megkezdett úton, folytatjuk a jobb fülem terápiáját.

Végezetül annyit tennék még hozzá a bejegyzésemhez, hogy bárkinek javaslom az Éva által alkalmazott módszereket, akinek izom, ízületi, szervi problémája van, és keresi a megoldást, hogy megszabaduljon a fájdalmától, vagy a betegségből adódó kellemetlen érzésektől.


Zoli Budapestről, aki hálás Évának a gyógyulásért! :)