Első kezelés után...

2021.02.26
Még 2012-ben kezdődtek a problémáim: derékfájás, bal lábba lesugárzó éles fájdalom, zsibbadás. Akkor komplex kezelést kaptam Debrecenben: lokális injekció, izomstimuláció, akupunktúra, gyógyszeres tapasz. Kezelések után mindig enyhült a fájdalom, de épp a következő kezelésre újra visszatért. 6 kezelés után abbahagytam az elkezdett terápiát. Bő két hónap után szűnt meg a fájdalom, de a bal lábfej zsibbadás továbbra is megmaradt.


2015-ben ismét teljes erővel kiújultak a panaszaim, sőt újabb tünet, jobb kéz zsibbadás is társult hozzá. Reumatológia, ortopédia, neurológia, gerinc CT. Ismét kezelések, két hónap után gyenge javulás. Az orvosok közölték velem, ezzel együtt kell élnem, a zsibbadás irreverzibilis idegkárosodás következménye.

2020. december 24-én egy hirtelen mozdulat következtében teljesen "beállt" a derekam, lezsibbadt a bal lábam, segítség nélkül közlekedni sem tudtam. A pandémiás helyzet miatt most nem szerettem volna a kórházakat járni, meg úgyis meg volt a végleges diagnózis: ezzel együtt kell élni. Február közepén már nem bírtam tovább az állandó fájdalmat, időponton kértem Simon Éva manuálterapeutától.

Évi február 22-én fogadott. Alapos állapotfelmérés után elkezdődött a kezelés. Előtte nem bírtam lehajolni, lépcsőzni, gyalogolni csak minimálisan, azt is csak valaki segítségével. Kezelés alatt Évi végig magyarázta, mit kezel éppen, mi fog történni, fog-e fájni. Igen, fájt. Nem kicsit! De a kezelés végén a padlót érintve földig tudtam hajolni (25 éve nem volt erre példa), úgy éreztem, mintha mázsás terhet vettek volna le a hátamról, nem feszült a vádlim.

Nagy örömömben csak a rendelőt elhagyva vettem észre, hogy tudom mozgatni a lábujjaimat, az "irreverzibilis" zsibbadás elmúlt!

A rendelőtől a Nyugatiig gyalog mentem, segítség nélkül. Másnap iszonyú izomlázam volt, de tudok szabadon mozogni. A kollégáim nem hittek a szemüknek, van, aki már kedvet is kapott egy kezeléshez.


Köszönöm, Évi, és alig várom a következő alkalmat!

Móni, Debrecenből

További sikertörténetek

Hálásan köszönöm a spontán- villám- éjszakai kezelésed a tűzijáték után! 😊 Nagy szükségem volt rá, mert a munkám miatt egy éve bekövetkezett ínhüvely gyulladásomból fennmaradt csuklófájdalmam nem akart szűnni. Ennek következtében meg kellett gondolnom, hogy például melyik kezemen támaszkodhatok, melyik kézzel nyomjam le az ajtókilincset, vagy a...

Hivatásos táncos vagyok, már 22 éve az életem része a tánc. Porckorong sérv miatt fordultam Évához, aki már az első két alkalommal rengeteget segített a fájdalmaimon, és azóta is számomra hihetetlen szakértelemmel és kutatómunkával vizsgálja a problémát minden oldalról. Ha egy olyan helyre szeretnétek menni, ahol gyors profi segítségre vágytok,...

Izomhúzódás

2023.04.18

Levente szülei az országos bajnokság előtti héten kerestek meg. Az ortopédiáról jöttek, "izomhúzódás". Kérdés, hogy tud-e majd játszani a csapatban. Ma ezt a fotót és üzenetet kaptam.

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.