DERÉKFÁJÁS – egy pedagógus visszajelzése

2021.03.12

A panaszaim 17 évvel ezelőtt kezdődtek, akkor egy pontban éreztem fájdalmat a derekamban. A röntgenfelvétel alapján a doktornő megállapította, hogy ezeket a fájdalmakat a korral járó gerincelváltozások okozzák. Sajnos még túl fiatal voltam ezekhez a derékfájdalmakhoz, a doktornő szerint 10-15 évvel "idősebb" volt akkor a gerincem, mint én magam. Ebbe akkor beletörődtem, hogy ez így marad.

Azóta bizonyos időközönként előjöttek a deréktáji fájdalmak, de fájdalomcsillapítókkal, izomlazítókkal elviselhetővé lehetett tenni, rövidebb-hosszabb időszakokra fájdalommentessé.

Szakmámból kifolyólag -pedagógus vagyok- az utolsó egy év viselte meg leginkább a derekamat. A pandémiás időszakban 2020. márciusától áttértünk a digitális oktatásra, bezárkóztunk otthonainkba. Sajnos a mozgásszegény munkavégzés azzal járt, hogy az elmúlt időszakban szinte havi rendszerességgel jelentkezett a derékfájdalmam.

2021. februárjában egy hónap alatt kétszer "állt be" úgy a derekam, hogy szinte minden mozdulat fájt, az autóba való ki- és beszállás, a kuplung benyomása, székre való leülés, felállás, de még egy tüsszentés is borzasztó fájdalommal járt.

Ekkor vettem fel Évával a kapcsolatot, aki tekintettel a nagy fájdalmaimra, hamarosan fogadott. A találkozás elején mindenre kiterjedően alaposan felmérte az állapotomat, nagy figyelmet fordítva minden részletre.

Tisztáztuk azt is, hogy nem várok csodát, de bíztam benne, hogy valamennyit segíteni fog a kezelés. Ezután tesztelések sorozata következett. Egy 10-es skálán mérve 5-ös erősségű fájdalmaim voltak ekkor. A tesztelés, felmérés során Éva azt tapasztalta, hogy a gerincem deréktáji és a háti részén van egy úgynevezett blokk, ott a csigolyák egyáltalán nem mozogtak. A felső részen fájdalmat nem éreztem, de mivel minden mindennel összefügg, ez is kihathatott a deréktájra.

A kezelés egyes részei fájdalommal jártak, de Éva mindig mondta, hogy mit csinál, mire számíthatok. Megnyugtató volt, hogy a kezelés során folyamatos volt a visszatesztelés. Az 5-ös erősségű fájdalmam a kezelés végére 0 lett. Szinte hihetetlen volt számomra, hogy fájdalom nélkül le tudok ülni egy székre!

Megnyugtató, hogy Éva nagyon alapos szaktudással rendelkezik, nagyon nagy odafigyeléssel kezeli a betegeit, miközben a lelket is ápolja.

A következő 24 órában enyhe izomlázat éreztem, majd később ez is megszűnt. Jelenleg fájdalommentes a derekam. Nagyon hálás vagyok, jó szívvel ajánlom mindenkinek Évát. "Kicserélte" a derekamat!

Erzsébet, Debrecen

További sikertörténetek

Térdkezelés

2024.04.08

2,5 hónapja teljes protézist kaptam a bal térdembe. A műtét utáni felépülés lassú, sok türelmet és tornát igényel(t). A rehabilitáció a kórházban folyt.

Több hónapja tartó derékfájdalom után kerestem fel Évát, örökletes csigolyaelcsúszások miatt.
Már az első kezelés is rengeteget javított azon, hogyan is érzem magam a bőrömben. Három héttel később elmondhatom, hogy megszűnt a szinte már állandóvá váló kisebb-nagyobb fájdalom, ami a nap folyamán bármikor jelentkezhetett. Már probléma nélkül kelek fel...

Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...