hu

DERÉKFÁJÁS – egy pedagógus visszajelzése

2021.03.12

A panaszaim 17 évvel ezelőtt kezdődtek, akkor egy pontban éreztem fájdalmat a derekamban. A röntgenfelvétel alapján a doktornő megállapította, hogy ezeket a fájdalmakat a korral járó gerincelváltozások okozzák. Sajnos még túl fiatal voltam ezekhez a derékfájdalmakhoz, a doktornő szerint 10-15 évvel "idősebb" volt akkor a gerincem, mint én magam. Ebbe akkor beletörődtem, hogy ez így marad.

Azóta bizonyos időközönként előjöttek a deréktáji fájdalmak, de fájdalomcsillapítókkal, izomlazítókkal elviselhetővé lehetett tenni, rövidebb-hosszabb időszakokra fájdalommentessé.

Szakmámból kifolyólag -pedagógus vagyok- az utolsó egy év viselte meg leginkább a derekamat. A pandémiás időszakban 2020. márciusától áttértünk a digitális oktatásra, bezárkóztunk otthonainkba. Sajnos a mozgásszegény munkavégzés azzal járt, hogy az elmúlt időszakban szinte havi rendszerességgel jelentkezett a derékfájdalmam.

2021. februárjában egy hónap alatt kétszer "állt be" úgy a derekam, hogy szinte minden mozdulat fájt, az autóba való ki- és beszállás, a kuplung benyomása, székre való leülés, felállás, de még egy tüsszentés is borzasztó fájdalommal járt.

Ekkor vettem fel Évával a kapcsolatot, aki tekintettel a nagy fájdalmaimra, hamarosan fogadott. A találkozás elején mindenre kiterjedően alaposan felmérte az állapotomat, nagy figyelmet fordítva minden részletre.

Tisztáztuk azt is, hogy nem várok csodát, de bíztam benne, hogy valamennyit segíteni fog a kezelés. Ezután tesztelések sorozata következett. Egy 10-es skálán mérve 5-ös erősségű fájdalmaim voltak ekkor. A tesztelés, felmérés során Éva azt tapasztalta, hogy a gerincem deréktáji és a háti részén van egy úgynevezett blokk, ott a csigolyák egyáltalán nem mozogtak. A felső részen fájdalmat nem éreztem, de mivel minden mindennel összefügg, ez is kihathatott a deréktájra.

A kezelés egyes részei fájdalommal jártak, de Éva mindig mondta, hogy mit csinál, mire számíthatok. Megnyugtató volt, hogy a kezelés során folyamatos volt a visszatesztelés. Az 5-ös erősségű fájdalmam a kezelés végére 0 lett. Szinte hihetetlen volt számomra, hogy fájdalom nélkül le tudok ülni egy székre!

Megnyugtató, hogy Éva nagyon alapos szaktudással rendelkezik, nagyon nagy odafigyeléssel kezeli a betegeit, miközben a lelket is ápolja.

A következő 24 órában enyhe izomlázat éreztem, majd később ez is megszűnt. Jelenleg fájdalommentes a derekam. Nagyon hálás vagyok, jó szívvel ajánlom mindenkinek Évát. "Kicserélte" a derekamat!

Erzsébet, Debrecen

További sikertörténetek

Hivatásos táncos vagyok, már 22 éve az életem része a tánc. Porckorong sérv miatt fordultam Évához, aki már az első két alkalommal rengeteget segített a fájdalmaimon, és azóta is számomra hihetetlen szakértelemmel és kutatómunkával vizsgálja a problémát minden oldalról. Ha egy olyan helyre szeretnétek menni, ahol gyors profi segítségre vágytok,...

Izomhúzódás

2023.04.18

Levente szülei az országos bajnokság előtti héten kerestek meg. Az ortopédiáról jöttek, "izomhúzódás". Kérdés, hogy tud-e majd játszani a csapatban. Ma ezt a fotót és üzenetet kaptam.

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik....