hu

Csípőfájdalom

2022.05.29

64 éves nő létemre, amatőr sárkányhajó versenyzőként éltem boldog napjaimat. Amikor elmentem nyugdíjba, tettem magamnak egy fogadalmat, hogy a bal lábamon lévő bütyök és kalapácsujj deformitásomat megműttetem. 2021. november 15-én a beavatkozás meg is történt. Az ortopéd orvos tájékoztatott, hogy nagy műtét volt, hosszabb lesz a gyógyulás. A sok nehézség ezután kezdődött. Hónapokig sarkon jártam, ami azt eredményezte, hogy az egész lábfejem lemerevedett. Erre jött az újabb esemény, az ellenoldali jobb csípőm a terhelés miatt nagyon kezdett fájni. A röntgen vizsgálat alapján az ortopéd orvos tájékoztatott, hogy közelítek a csípőprotézis felé, és javasolta, hogy az evezést mint sportot hagyjam abba.

Az utcán három hónappal a műtét után már csak mankóval tudtam közlekedni.

Ilyen állapotban kerültem Évához. A célom a fájdalmaim enyhítése volt. Keveset tudtam a terápiáról, de a nyugodt, biztató magatartás és a szakmai tudás meggyőzött, hogy ez az én utam a gyógyulás felé. Az első találkozáskor körültekintő anamnézis felvétel és vizsgálat után Éva megkezdte a kezelést.

Több irányú terápiát kaptam, a jobb csípőmre és a bal lábamra egyaránt. A kezelések elején fontos szerepet kapott, hogy a csípőfájdalom megszűnjön. A fascia kezelések közben Éva mindig kontrollálta az eredményt.

Eljutottunk oda, hogy a járásom biztonságos, mankó nélküli lett.

A bal lábfejem kezelése szinten hatalmas előrelépést hozott. Egész jól tudtam mozgatni a lemerevedett csontokat. Eddig tíz kezelésen voltam, és végre eljutottunk oda, hogy már otthon is tudok tornázni, Éva javaslatára különböző csípőerősítő gyakorlatokat végzek.

Kezd a hitem visszatérni, hogy talán a sportot mégsem kell abbahagynom.

Köszönöm a sok biztatást! A terápiát javaslom mindenkinek, aki rászorul.

Wimmer Gizella