Csípőfájdalom

2022.05.29

64 éves nő létemre, amatőr sárkányhajó versenyzőként éltem boldog napjaimat. Amikor elmentem nyugdíjba, tettem magamnak egy fogadalmat, hogy a bal lábamon lévő bütyök és kalapácsujj deformitásomat megműttetem. 2021. november 15-én a beavatkozás meg is történt. Az ortopéd orvos tájékoztatott, hogy nagy műtét volt, hosszabb lesz a gyógyulás. A sok nehézség ezután kezdődött. Hónapokig sarkon jártam, ami azt eredményezte, hogy az egész lábfejem lemerevedett. Erre jött az újabb esemény, az ellenoldali jobb csípőm a terhelés miatt nagyon kezdett fájni. A röntgen vizsgálat alapján az ortopéd orvos tájékoztatott, hogy közelítek a csípőprotézis felé, és javasolta, hogy az evezést mint sportot hagyjam abba.

Az utcán három hónappal a műtét után már csak mankóval tudtam közlekedni.

Ilyen állapotban kerültem Évához. A célom a fájdalmaim enyhítése volt. Keveset tudtam a terápiáról, de a nyugodt, biztató magatartás és a szakmai tudás meggyőzött, hogy ez az én utam a gyógyulás felé. Az első találkozáskor körültekintő anamnézis felvétel és vizsgálat után Éva megkezdte a kezelést.

Több irányú terápiát kaptam, a jobb csípőmre és a bal lábamra egyaránt. A kezelések elején fontos szerepet kapott, hogy a csípőfájdalom megszűnjön. A fascia kezelések közben Éva mindig kontrollálta az eredményt.

Eljutottunk oda, hogy a járásom biztonságos, mankó nélküli lett.

A bal lábfejem kezelése szinten hatalmas előrelépést hozott. Egész jól tudtam mozgatni a lemerevedett csontokat. Eddig tíz kezelésen voltam, és végre eljutottunk oda, hogy már otthon is tudok tornázni, Éva javaslatára különböző csípőerősítő gyakorlatokat végzek.

Kezd a hitem visszatérni, hogy talán a sportot mégsem kell abbahagynom.

Köszönöm a sok biztatást! A terápiát javaslom mindenkinek, aki rászorul.

Wimmer Gizella

További sikertörténetek

Hálásan köszönöm a spontán- villám- éjszakai kezelésed a tűzijáték után! 😊 Nagy szükségem volt rá, mert a munkám miatt egy éve bekövetkezett ínhüvely gyulladásomból fennmaradt csuklófájdalmam nem akart szűnni. Ennek következtében meg kellett gondolnom, hogy például melyik kezemen támaszkodhatok, melyik kézzel nyomjam le az ajtókilincset, vagy a...

Hivatásos táncos vagyok, már 22 éve az életem része a tánc. Porckorong sérv miatt fordultam Évához, aki már az első két alkalommal rengeteget segített a fájdalmaimon, és azóta is számomra hihetetlen szakértelemmel és kutatómunkával vizsgálja a problémát minden oldalról. Ha egy olyan helyre szeretnétek menni, ahol gyors profi segítségre vágytok,...

Izomhúzódás

2023.04.18

Levente szülei az országos bajnokság előtti héten kerestek meg. Az ortopédiáról jöttek, "izomhúzódás". Kérdés, hogy tud-e majd játszani a csapatban. Ma ezt a fotót és üzenetet kaptam.

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.