hu

Csípőfájdalom

2022.05.29

64 éves nő létemre, amatőr sárkányhajó versenyzőként éltem boldog napjaimat. Amikor elmentem nyugdíjba, tettem magamnak egy fogadalmat, hogy a bal lábamon lévő bütyök és kalapácsujj deformitásomat megműttetem. 2021. november 15-én a beavatkozás meg is történt. Az ortopéd orvos tájékoztatott, hogy nagy műtét volt, hosszabb lesz a gyógyulás. A sok nehézség ezután kezdődött. Hónapokig sarkon jártam, ami azt eredményezte, hogy az egész lábfejem lemerevedett. Erre jött az újabb esemény, az ellenoldali jobb csípőm a terhelés miatt nagyon kezdett fájni. A röntgen vizsgálat alapján az ortopéd orvos tájékoztatott, hogy közelítek a csípőprotézis felé, és javasolta, hogy az evezést mint sportot hagyjam abba.

Az utcán három hónappal a műtét után már csak mankóval tudtam közlekedni.

Ilyen állapotban kerültem Évához. A célom a fájdalmaim enyhítése volt. Keveset tudtam a terápiáról, de a nyugodt, biztató magatartás és a szakmai tudás meggyőzött, hogy ez az én utam a gyógyulás felé. Az első találkozáskor körültekintő anamnézis felvétel és vizsgálat után Éva megkezdte a kezelést.

Több irányú terápiát kaptam, a jobb csípőmre és a bal lábamra egyaránt. A kezelések elején fontos szerepet kapott, hogy a csípőfájdalom megszűnjön. A fascia kezelések közben Éva mindig kontrollálta az eredményt.

Eljutottunk oda, hogy a járásom biztonságos, mankó nélküli lett.

A bal lábfejem kezelése szinten hatalmas előrelépést hozott. Egész jól tudtam mozgatni a lemerevedett csontokat. Eddig tíz kezelésen voltam, és végre eljutottunk oda, hogy már otthon is tudok tornázni, Éva javaslatára különböző csípőerősítő gyakorlatokat végzek.

Kezd a hitem visszatérni, hogy talán a sportot mégsem kell abbahagynom.

Köszönöm a sok biztatást! A terápiát javaslom mindenkinek, aki rászorul.

Wimmer Gizella

További sikertörténetek

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik....

Kamaszkorom óta gerincferdülésem van, az évek alatt a gerincemet ért terhelések miatt ágyéki gerincsérv és a csigolyák kopása jött lére, melynek következtében több mint 10 éve rendszeresen visszatérő lumbágóval küzdöttem, 2 éve pedig már szinte állandó fájdalommal éltem együtt.

40 éves jogász vagyok, életkoromnak megfelelő egészségi állapotban, némi súlyfelesleggel. A munkaidőm 95 %-ban irodai ülőmunkát végzek. 2 hónapja elkezdett fájni a hátam, a bal lapockám egy pontosan körülhatárolható részén. A fájdalom napról napra fokozódott, végül már permanensnek lehetett mondani, a nap folyamán egy 10-es skálán 5 és 9 között...