A gyógyulás útján: csípő, térd és boka

2021.09.30

Két évvel ezelőtt eltörtem a bal bokámat, műtétre volt szükség, s tavaly nyáron kivették a lemezt és a csavarokat egy újabb műtét során. Ezek után kerültem Évi kezei közé. Három kezelés után sokkal jobban éreztem magam, s sikerült javítani az állapotomon.

Ennek a nyárnak az elején ismét nagy fájdalmaim lettek. Érdekes módon nem a bokámban éreztem a fájdalmat, hanem a csípőm környékén. Egyre nehezebb volt a mozgás, minden lépés annyira fájt, hogy egyre jobban sántítottam. A reggeli beindulások különösen nehezemre estek. Ha már elindultam, kicsit könnyebb lett, de a fájdalmat minden alkalommal éreztem.

Akkor ijedtem meg igazán, amikor már a bal térdem is elkezdett fájni, s úgy éreztem, hogy összecsuklik alattam. Ekkor ismét Évihez fordultam, hogy segítsen rajtam. Bíztam a szakértelmében, a kedvességében, a végtelen türelmében.

Az első kezelés után már éreztem egy kis javulást, de még maradt a fájdalom. Megmondom őszintén, hogy a kezelések nagyon fájdalmasak, főleg ott, ahol a baj van, de nem elviselhetetlenek, és kezelés közben azonnal érezhető a fájdalom csökkenése, majd teljes megszűnése, és sokkal könnyebb lesz a mozgás.

A 2. kezelés után már megszűnt a térdfájdalom, s a csípőm is kevésbé fájt. Ez alkalommal a műtött bokámat is ismét kezelésbe vette. Bár panaszom nem volt a bokára, mégis a kezelés alkalmával erős fájdalmat éreztem.

Egy hete volt a 3. kezelés, s most ismét fájdalommentesen tudok mozogni, közlekedni, és észrevettem, hogy az eddig állandóan dagadt műtött bokám teljesen ugyanolyan lett, mint a másik!

Igyekszem terhelni, kertészkedni, s még kicsit félve figyelem, hogy mikor tér vissza a fájdalom. De leginkább arra kell tudatosan koncentrálnom, hogy az évek óta jellemző, berögzült sántítást elhagyjam, hiszen már nincs fájdalmam!

Csodálatos érzés, hogy fájdalom nélkül tudom ismét használni mind a két lábam!

Természetesen még továbbra is szeretném igénybe venni Évi kezelését, hiszen tudom, hogy szükségem van rá. Ő is biztat kedvesen, hogy van még tennivalónk, s érzi, hogy tud rajtam segíteni.

Hálásan köszönöm az eddigi tevékenységét, s kívánok neki további sikeres gyógyító munkát.

Bátran biztatok mindenkit, hogy keresse nyugodtan Évit a gyógyulás reményében!

P.Á.

További sikertörténetek

Térdkezelés

2024.04.08

2,5 hónapja teljes protézist kaptam a bal térdembe. A műtét utáni felépülés lassú, sok türelmet és tornát igényel(t). A rehabilitáció a kórházban folyt.

Több hónapja tartó derékfájdalom után kerestem fel Évát, örökletes csigolyaelcsúszások miatt.
Már az első kezelés is rengeteget javított azon, hogyan is érzem magam a bőrömben. Három héttel később elmondhatom, hogy megszűnt a szinte már állandóvá váló kisebb-nagyobb fájdalom, ami a nap folyamán bármikor jelentkezhetett. Már probléma nélkül kelek fel...

Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...