hu

A gyógyulás útján: csípő, térd és boka

2021.09.30

Két évvel ezelőtt eltörtem a bal bokámat, műtétre volt szükség, s tavaly nyáron kivették a lemezt és a csavarokat egy újabb műtét során. Ezek után kerültem Évi kezei közé. Három kezelés után sokkal jobban éreztem magam, s sikerült javítani az állapotomon.

Ennek a nyárnak az elején ismét nagy fájdalmaim lettek. Érdekes módon nem a bokámban éreztem a fájdalmat, hanem a csípőm környékén. Egyre nehezebb volt a mozgás, minden lépés annyira fájt, hogy egyre jobban sántítottam. A reggeli beindulások különösen nehezemre estek. Ha már elindultam, kicsit könnyebb lett, de a fájdalmat minden alkalommal éreztem.

Akkor ijedtem meg igazán, amikor már a bal térdem is elkezdett fájni, s úgy éreztem, hogy összecsuklik alattam. Ekkor ismét Évihez fordultam, hogy segítsen rajtam. Bíztam a szakértelmében, a kedvességében, a végtelen türelmében.

Az első kezelés után már éreztem egy kis javulást, de még maradt a fájdalom. Megmondom őszintén, hogy a kezelések nagyon fájdalmasak, főleg ott, ahol a baj van, de nem elviselhetetlenek, és kezelés közben azonnal érezhető a fájdalom csökkenése, majd teljes megszűnése, és sokkal könnyebb lesz a mozgás.

A 2. kezelés után már megszűnt a térdfájdalom, s a csípőm is kevésbé fájt. Ez alkalommal a műtött bokámat is ismét kezelésbe vette. Bár panaszom nem volt a bokára, mégis a kezelés alkalmával erős fájdalmat éreztem.

Egy hete volt a 3. kezelés, s most ismét fájdalommentesen tudok mozogni, közlekedni, és észrevettem, hogy az eddig állandóan dagadt műtött bokám teljesen ugyanolyan lett, mint a másik!

Igyekszem terhelni, kertészkedni, s még kicsit félve figyelem, hogy mikor tér vissza a fájdalom. De leginkább arra kell tudatosan koncentrálnom, hogy az évek óta jellemző, berögzült sántítást elhagyjam, hiszen már nincs fájdalmam!

Csodálatos érzés, hogy fájdalom nélkül tudom ismét használni mind a két lábam!

Természetesen még továbbra is szeretném igénybe venni Évi kezelését, hiszen tudom, hogy szükségem van rá. Ő is biztat kedvesen, hogy van még tennivalónk, s érzi, hogy tud rajtam segíteni.

Hálásan köszönöm az eddigi tevékenységét, s kívánok neki további sikeres gyógyító munkát.

Bátran biztatok mindenkit, hogy keresse nyugodtan Évit a gyógyulás reményében!

P.Á.

További sikertörténetek

95 éves vagyok, és mint ez koromból is következik, vállam, lábam, csípőm szinte állandóan fáj. Ráadásul az elmúlt időszakban többször elestem, ezek sem használtak jóllétemnek.

Egyik reggel egy rossz mozdulattól beállt a derekam. Lehajlás közben fordultam valamiért, amikor egy pontban élesen belenyilallt a fájdalom a gerincembe. Állva nem bírtam egyenesen tartani magam. Beállt az izmom. Úgy éreztem, mintha az egyik lábam 5 centivel rövidebb lenne. Ez már nem először fordult elő velem, évente kétszer mindig megtörténik....

Kamaszkorom óta gerincferdülésem van, az évek alatt a gerincemet ért terhelések miatt ágyéki gerincsérv és a csigolyák kopása jött lére, melynek következtében több mint 10 éve rendszeresen visszatérő lumbágóval küzdöttem, 2 éve pedig már szinte állandó fájdalommal éltem együtt.

40 éves jogász vagyok, életkoromnak megfelelő egészségi állapotban, némi súlyfelesleggel. A munkaidőm 95 %-ban irodai ülőmunkát végzek. 2 hónapja elkezdett fájni a hátam, a bal lapockám egy pontosan körülhatárolható részén. A fájdalom napról napra fokozódott, végül már permanensnek lehetett mondani, a nap folyamán egy 10-es skálán 5 és 9 között...