A gyógyulás útján: csípő, térd és boka

2021.09.30

Két évvel ezelőtt eltörtem a bal bokámat, műtétre volt szükség, s tavaly nyáron kivették a lemezt és a csavarokat egy újabb műtét során. Ezek után kerültem Évi kezei közé. Három kezelés után sokkal jobban éreztem magam, s sikerült javítani az állapotomon.

Ennek a nyárnak az elején ismét nagy fájdalmaim lettek. Érdekes módon nem a bokámban éreztem a fájdalmat, hanem a csípőm környékén. Egyre nehezebb volt a mozgás, minden lépés annyira fájt, hogy egyre jobban sántítottam. A reggeli beindulások különösen nehezemre estek. Ha már elindultam, kicsit könnyebb lett, de a fájdalmat minden alkalommal éreztem.

Akkor ijedtem meg igazán, amikor már a bal térdem is elkezdett fájni, s úgy éreztem, hogy összecsuklik alattam. Ekkor ismét Évihez fordultam, hogy segítsen rajtam. Bíztam a szakértelmében, a kedvességében, a végtelen türelmében.

Az első kezelés után már éreztem egy kis javulást, de még maradt a fájdalom. Megmondom őszintén, hogy a kezelések nagyon fájdalmasak, főleg ott, ahol a baj van, de nem elviselhetetlenek, és kezelés közben azonnal érezhető a fájdalom csökkenése, majd teljes megszűnése, és sokkal könnyebb lesz a mozgás.

A 2. kezelés után már megszűnt a térdfájdalom, s a csípőm is kevésbé fájt. Ez alkalommal a műtött bokámat is ismét kezelésbe vette. Bár panaszom nem volt a bokára, mégis a kezelés alkalmával erős fájdalmat éreztem.

Egy hete volt a 3. kezelés, s most ismét fájdalommentesen tudok mozogni, közlekedni, és észrevettem, hogy az eddig állandóan dagadt műtött bokám teljesen ugyanolyan lett, mint a másik!

Igyekszem terhelni, kertészkedni, s még kicsit félve figyelem, hogy mikor tér vissza a fájdalom. De leginkább arra kell tudatosan koncentrálnom, hogy az évek óta jellemző, berögzült sántítást elhagyjam, hiszen már nincs fájdalmam!

Csodálatos érzés, hogy fájdalom nélkül tudom ismét használni mind a két lábam!

Természetesen még továbbra is szeretném igénybe venni Évi kezelését, hiszen tudom, hogy szükségem van rá. Ő is biztat kedvesen, hogy van még tennivalónk, s érzi, hogy tud rajtam segíteni.

Hálásan köszönöm az eddigi tevékenységét, s kívánok neki további sikeres gyógyító munkát.

Bátran biztatok mindenkit, hogy keresse nyugodtan Évit a gyógyulás reményében!

P.Á.

További sikertörténetek

Versenyszinten sportolok, testépítő vagyok, a testem hozzá van szokva a rendszeres magas intenzitású edzésekhez.
Részt vettem egy erőemelés versenyen, ahol nem egy maximális súllyal kellett 1 ismétlést csinálni, hanem egy magasabb adott súllyal a maximális ismétlést kellett végrehajtani (120 kg 16x, pihenés nélkül, folyamatosan). A versenyen a...

Évtizedeken át szörnyű fejfájásokkal küzdöttem. Gyilkos, bármikor és váratlanul jövő fájdalom uralta az életemet. Nem mertem sehova menni, hátha nem tudok hazajutni. Nemcsak a fájdalom viseli meg az embert, hanem az ALVÁS hiánya! Néha hetekig 2-3 órát tudtam aludni, reggel hulla fáradtan keltem fel. Majdnem elvesztettem az állásomat, mert milyen...

Nagyon szépen köszönöm a kezeléseket. Teljesen megváltoztattad az életem! :)
Elkezdhettem foci edzésekre járni, és nagyon élvezem! Mindennapjaimban már nincs helye a térdfájásnak, és úgy érzem, visszakaptam az életem. Azt csinálhatom, amit akarok. Csak ritkán, nagyobb megterhelésre jön elő a térd és boka fájdalom.
18 éves átlagos testalkatú, sportos...